Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

7 ting, du skal se til KU’s kulturnat

Guide — Døde dyr, eksplosioner, foredrag og hemmelige KU-kroge, der normalt er låst af. Vi guider dig rundt til kulturnatten den 12. oktober.

Ved en fejl omtalte artiklen i sin oprindelige udgave et arrangement i Østervold Observatorium samt foredrag i Biocenteret, som fandt sted sidste år og IKKE er på programmet ved årets Kulturnat. Vi beklager.

1. Kommunehospitalet by night

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet holder til i nogle af KU’s smukkeste – om end ikke nødvendigvis altid studieegnede – historiske bygninger, og på kulturnatten kan du få en sjælden guidet tur rundt i det gamle kommunehospital. Du vil både lære om stedets semimakabre historie og møde nogle af de førende antropologer, psykologer, sociologer, økonomer og scient.pol.er, der i dag forsker her. Og der bliver også åbnet døre til gemte kroge – som for eksempel den gamle hospitalskirke i den grønne kuppel.

Hvor? CSS på Øster Farimagsgade 5
Hvornår? Første rundvisning starter kl. 18, sidste rundvisning slutter kl. 22

2. Det naturvidenskabelige paradis

Hvis du kun skal ét sted hen på Kulturnatten, kunne det meget vel være Universitetsparken ved H.C. Ørstedsinstituttet (HCØ).

Her har institutterne på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet med årene fået bikset et solidt science-program sammen. På Datalogi kan du fx programmere computerspil (og robotter), og på Kemi afholder de shows med imponerende (herunder eksploderende, brændende, skummende) demonstrationsforsøg. Hos biologerne kan du høre om sociale insekter, vandforhold, DNA og kræftens gåde – og røre fisk og skalddyr fra Øresundsakvariet. Og så er der foredragene: Om statistisk detektivarbejde i kriminalsager, kilonovaer, iskerner, superledning, det infrarøde univers og meget, meget, meget mere.

Bemærk: De sælger Kulturpas til Kulturnatten på HCØ.

Hvor? Universitetsparken 5
Hvornår? Kl. 18-24

3. Københavns bedste udsigt

Hvis du endnu ikke har set byen fra toppen af Mærsk Tårnet, så gør det på Kulturnatten. Når den guidede rundvisning i KU’s nye vartegn er slut, er der rig mulighed for at blive sundhedsvidenskabeligt engageret og inspireret rundt omkring i tårnet. Du kan fx blive kirurg for en aften og redde (eller tage livet af) en patient under en simuleret operation, opklare mystiske dødsfald med retsmedicinerne og gå på opdagelse i tårnets mange minilaboratorier.

Hvor? Mærsk Tårnet, Blegdamsvej 3
Hvornår? Klokken 18-22. Billetter til rundvisningen frigives 2. oktober kl. 12

4. Tag på kollegierundtur

De gamle kollegier i Indre By slår dørene op til deres uforskammet centralt beliggende studenterhybler (og fortæller sikkert en røverhistorie eller tyve om tidligere beboere som H.C. Ørsted, Simon Spies, Ulf Pilgaard, Jens Otto Kragh og good old Grundtvig).

Hvor? Regensen (Store Kannikestræde 2), Elers (Store Kannikestræde 9), Borchs Kollegium (Store Kannikestræde 12) og Valkendorfs Kollegium (Sankt Peders Stræde 14)
Hvornår? Kl. 18-24

5. Frugtbare sange om kærlighed

12. oktober vil være en aften i reproduktionen og fertilitetens tegn – i hvert fald for dem, der gæster Medicinsk Museion, hvor man kan møde forvirrede sædceller, livsfarlige fødsler, fostre og foranderlige gener. Til sidst (kl. 22.30) synger Bastionskoret ved Cæcilia Glode frugtbare sange om kærlighed. Bemærk: Indgang kræver Kulturpas.

Hvor? Medicinsk Museion, Bredgade 62
Hvornår? Kl. 18-24

6. De skærer i døde dyr

Den Gamle Veterinærskole på Frederiksberg åbner dørene (og dyrene), når de viser rundt i Den Zoologiske Samling og dissekerer dyr i Anatomisalen. Menigmand kan også få lov at kigge ind i den gamle stald og ridehal, hvor der bliver budt på varme drikke og kage. Samtidig er Festsalen på Bülowsvej 17 ramme om fire gratis foredrag – som dog kræver forudbestilling på billetto.dk. De veterinærhistoriske samlinger er udsolgt, mens der i skrivende stund stadig er pladser til foredraget om retspatologiske undersøgelser i forbindelse med dyremishandlingssager.

Hvor? Grønnegårdsvej 7
Hvornår? Kl. 18-22

7. Videnskabskunst

Den videnskabelige fotokonkurrence ARTiS (står for Art in Science) indtager festsalen i universitetets hovedbygning på Frue Plads. Her kan du se bidrag til 2018-udgaven af konkurrencen, der giver forskere mulighed for at indsende fotos af deres egen forskning inden for flere forskellige kategorier. Årets publikumsvinder vil blive kåret på Kulturnatten – baseret på gæsternes stemmer.

Hvor? Festsalen, Frue Plads
Hvornår? Kl. 18-22

 

Seneste