University Post
University of Copenhagen
Independent of management

Other

Fredagsquiz

Other — God historisk underholdning til din fredag eftermiddag med gratis øl og præmier på højkant!

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Gratis med NATKLUB-kort eller museumsbillet. I anledning af fredag eftermiddag giver museet en øl eller sodavand til alle deltagere

signup

Museets eksperter er quizmastere, når vi den første fredag i måneden quizzer os igennem forskellige perioder i danmarkshistorien. Forskerne lægger hver gang ud med et kort oplæg, som klæder dig på til dagens quiz.

Vi bruger quiz-appen Kahoot, så det kræver en smartphone at være med.
Fredagsquizzerne afholdes som udgangspunkt i museets palægård, så husk påklædning til udendørs ophold. Der er mulighed for at købe forfriskninger kaffe, kage m.m. i gårdens café.

Pris: Gratis med NATKLUB-kort eller museumsbillet. I anledning af fredag eftermiddag, giver museet en øl eller sodavand til alle deltagere.

Renæssancequizzen
Hvor meget øl drak man i renæssancen, hvordan var standssamfundet indrettet, og hvordan blev man straffet, hvis man var mistænkt for trolddom? Quiz dig igennem renæssancen med seniorforsker Poul Grinder-Hansen som quizmaster.
7. maj, kl. 15.30-16.30.

Vikingetidsquizzen 
Hvis du har set Vikings på HBO, tænker du måske, at du ved alt, hvad der er værd at vide om vikingerne. Men det gør du ikke! Historiker Andreas Tolstrup, der er en af kræfterne bag Nationalmuseets nye vikingudstilling, er klar med både overraskende spørgsmål og svar, når vi quizzer om de sagnomspundne vikinger.
4. juni, kl. 15.30-16.30

50’er-quizzen 
Farlig ungdom, velfærdsstat og amerikanisering. 1950erne er kendt for mange ting, men ved du, hvilken livret, der hittede i de danske hjem? Og hvilke store stjerner, træder ind på musikscenen? Hvis du har hang til nostalgi, så test din paratviden om 1950erne hverdagsliv. Quizmaster er museumsinspektør Rikke Ruhe.
6. august, kl. 15.30-16.30.

Foto: Nationalmuseet

Latest