University Post
University of Copenhagen
Independent of management

Talk

Hero coaching (story coaching) – om at blive helten I sin egen historie og liv

image:

Talk — Det er bare en historie! Sådan siger vi ofte til børn, når vi skal trøste dem. Men sandheden er at vi alle sammen lever i og med historier og fortællinger i vores eget liv. Vi ser film, serier, læser bøger og hører lyd-bøder og følger vores helte i tykt og tyndt. Men hvilken helt er du selv i dit eget liv? Hvilken historie eller myte lever du efter?

Info

Date & Time:

Place:
Store auditorium, Nørre Alle 53, første sal.

Hosted by:
Prof. Reinhard Stelter; Coaching Psychology Unit, NEXS

Cost:
Free

Det er bare en historie! Sådan siger vi ofte til børn, når vi skal trøste dem. Men sandheden er at vi alle sammen lever i og med historier og fortællinger i vores eget liv. Vi ser film, serier, læser bøger og hører lyd-bøder og følger vores helte i tykt og tyndt. Men hvilken helt er du selv i dit eget liv? Hvilken historie eller myte lever du efter?

Brug myter, historier og fortællinger i coaching og bliv klogere på dit eget liv. Du vil møde gamle helte så som Herkules fra de græske myter men også nutidige figurer som Superman, Batman og Katniss Everdeen. Vi vil se på, hvordan disse historier stadig kan inspirere i samtalen og måske give fokusperson (og os selv) gode råd til, hvordan vi kan leve vores liv og klare livets udfordringer.

Foredraget vil tage udgangspunkt i amerikanske litteratur professor Jospeh Campbell, der igennem hele sit liv arbejdede med myter, religioner og fortællinger fra hele verden. Vi vil se på hans ”Hero-Cycle”, der er en model, der ligger til grund for alle fortællinger og se, hvordan vi kan bruge den på vores eget liv.

”Enhver rejse begynder med det første skridt.” Sådan siger Frodo i Ringens Herre da han starter sit livs eventyr i den kendte historie. Og det samme gælder for dig. Det handler om at tage de første skridt og se hvor fødderne bærer dig hen. Og så vil du vende hjem igen med ny viden og kræfter.

Kom til et spændende og farverigt foredrag, der tager udgangspunkt i historiernes magiske verden.

Latest