Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

12 har rektor-ambitioner

ANSÆTTELSE – 18. januar var sidste udkald for at søge stillingen som rektor for Københavns Universitet. 12 personer har søgt den. Universitetets bestyrelse forventer, at den nye rektor kan præsenteres til foråret.

Rektor Ralf Hemmingsens ansættelse udløber den 1. november 2013. Og nu kan arbejdet med at finde ud af hvem, der skal være Københavns Universitetets øverste de næste fire år, for alvor begynde.

Torsdag den 18. januar udløb ansøgningsfristen for stillingen nemlig. 12 personer har søgt den, hvilket bringer KU-rektoratet et mulehår foran i popularitetskonkurrencen med Aarhus Universitet. Her har 11 lagt billet ind på jobbet som AU’s overhoved (eksternt link).

Navnene på de 12 ansøgere i København er naturligvis ikke offentligt tilgængelige. Således vides det heller ikke ikke, om den siddende rektor, Ralf Hemmingsen, der i december – til manges overraskelse – ikke afviste at ville forsætte på posten, har (gen)ansøgt stillingen.

LÆS OGSÅ:
Tager Ralf en tørn mere?

Her er kandidaterne til jobbet som rektor på KU.

Lang rekrutteringsproces

Og der kommer til at gå et godt stykke tid, før der kan blive sat navn på universitetets kommende førstemand. Således forventer KU’s bestyrelse – der egenhændigt træffer beslutningen – først at kunne udnævne den nye rektor til foråret.

Forud for afgørelsen går nemlig en længerevarende ansættelsesproces. I første omgang skal det indstillingsudvalg, som bestyrelsen har nedsat, gennemgå ansøgningerne og vurdere kandidaterne. Ansøgerne skal så gennem en til to ansættelsessamtaler og et testforløb. Indholdet af dette er på nuværende tidspunkt ikke Uniavisen bekendt; eksempelvis ved vi ikke, om sådanne rektortests inkluderer såvel intellektuelle som fysiske aspekter på samme måde som militærets sessioner.

Men uanset indholdet er det først efter dette forløbs afslutning, at udvalget afgiver deres indstilling til bestyrelsen. Og det er denne indstilling, som danner baggrund for bestyrelsens endelige beslutning om, hvem rektorstillingen tilbydes.

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste