Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Alumnerne

Alumnerne

Nationalbankdirektør: »Den lineære algebra ramte mig i hovedet som et chok«

Christian Kettel Thomsen var så skoletræt, at han stak til søs efter folkeskolen. Økonomistudiet bragte ham til embedsværkets allerøverste top, selvom han måtte bruge et ekstra semester på første års svære matematik.

1
Alumnerne

Pia Fris Laneth var nøgenmodel, da hun begyndte på Københavns Universitet: »Jeg fik et visuelt chok«

Arbejderdatteren Pia Fris Laneth måtte smide plateauskoene og hoppe i kassebukser for at passe ind i flokken, da hun læste samfundsfag i 70'erne. Familien var ikke fan af hendes udvikling, fortæller ugens alumne, der i dag er forfatter og foredragsholder.

1
Alumnerne

Journalist Christian Bennike: »Jeg ville ønske, jeg kunne gå på universitetet igen«

I dag er han forfatter og journalist på Weekendavisen. Men Christian Bennike havde ingen idé om, hvor det ville ende, da han hovedløst søgte ind på medievidenskab og siden kæderøg sig gennem studierne i det sublime.

1
Alumnerne

Sebastian Lynggaard: Samtalen om køn skal videre fra universiteterne og ud på gaderne

Manden bag Instagram-profilen Herlige Svend valgte at læse retorik på grund af sit højt snit og blev seniorkonsulent inden han fyldte 30. Men 2023 blev året, hvor han skred fra det hele og blev fattigere og gladere.

1
Alumnerne

Tarek Hussein valgte en ALI-uddannelse som de fleste med arabisk baggrund

Tarek Hussein er jurist, direktør og tidligere debattør. Han har givet sig selv en karensperiode, hvor debattør-Tarek må vige for direktør-Tarek. Her fortæller han om sit oplagte studievalg og sin karriere, der stikker i »en milliard« retninger.

1
Alumnerne

Pelle Dragsted: »Vi ville sgu få noget bedre politik, hvis politikere havde tid til at læse litteratur«

Selv om Pelle Dragsted som ung brugte mere tid på politisk arbejde end på at studere, havde han aldrig troet, at han skulle ende med at dele elevator med Pia Kjærsgaard. Han fik for travlt til at aflevere speciale, og han har stadig så travlt, at han ikke orker at læse »et eller andet højpandet om socialisme«, når han kommer hjem. 

1
Alumnerne

Sommerfugleekspert elskede at studere, men den politiske propaganda på universitetet var et chok

Da Michael Stoltze begyndte på Biologi i 1976, fik han at vide af sine tutorer, at kun arbejdernes kamp var vigtig, og at viden ikke betød noget. Derfor var han med til at starte et fagligt modoprør på Københavns Universitet.

1
Alumnerne

Nina Palesa Bonde: »Skulle jeg læse jura og tage gældsvejen, eller skulle jeg blive butikschef i Jysk, så der var løn i morgen?«

I modsætning til de fleste af sine studiekammerater vidste dommerfuldmægtig Nina Palesa Bonde, hvad det vil sige at få sit barndomshjem på tvangsauktion. Hun vidste også, hvordan livet som butiksansat er fristende penge her-og-nu. Alligevel tog hun chancen og blev akademiker og er i dag fortaler for livslang læring. Selv satser hun på at blive motorsavskyndig som det næste.

1
Alumnerne

Caspar Eric skrev digte til eksamenssekretæren: »Jeg bliver altid venner med TAP’erne«

Caspar Eric er aktuel med en samling »handicapdigte«. I denne samtale om hans studier på Litteraturvidenskab siger han undskyld til sin specialevejleder og til Fakta. Og uddeler credit til en kønsforsker og en ansat i studieadministrationen.

1
Alumnerne

IKEA-leder: »De her hænder kan sagtens lave noget, selv om de bare har bladret i bøger på universitetet«

Sara Lynge Skovhede drømte om at læse sociologi, men hendes snit var ikke højt nok, så hun endte på Pædagogik. Nu har hun sit drømmejob som leder for inklusion i IKEA og er ligeglad med, hvilket eksamensbevis der ligger i skuffen.

1