Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Alumnerne

Alumnerne

Han er chef for næsten 400.000 mennesker og efterlyser undervisning i ledelse på universitetet

1
Alumnerne

Jussi Adler-Olsen kunne fjerne en blindtarm som seksårig, men droppede ud af Medicin

1
Alumnerne

Kasper Holten har impostersyndrom: Jeg føler stadig, at jeg bare lader som om

Det Kongelige Teaters chef var ikke bare den yngste, da han startede på Litteraturvidenskab, han var også et rystende espeløv. Heldigvis gav studiet ham friheden til at blomstre op, gøre sig bemærket i teaterverdenen og starte en karriere, der har overgået hans vildeste fantasi.

1
Alumnerne

Vibeke Rønne: »Jeg så slet ikke mig selv blive højesteretsdommer«

Det var hendes grundige væsen og store passion for jura, der drev Vibeke Rønnes karriere frem til landets højeste domstol. Men da hun valgte uddannelsen, var det mest af alt for ikke at låse sig fast på noget snævert.

1
Alumnerne

Merete Pryds Helle valgte studie efter prestige. Det kan hun ikke anbefale

En fest med euforiserende muskatnødder blev startskuddet til forfatterens karriere og førte hende fra Forfatterskolen til Københavns Universitet. Selvom studietiden på KU var præget af tvivl og skift, trækker Merete Pryds Helle i dag på sin uddannelse, hver gang hun skriver en ny bog.

1
Alumnerne

Knud Romer: »Det var svært at komme ind på universitetet, men det var umuligt at komme ud«

17 år skulle det tage forfatteren at droppe ud af Litteraturvidenskab. Et sted han selv beskriver som en religiøs sekt i et betonhelvede, og som ikke førte til et eksamensbevis. Alligevel har Knud Romer taget mange brugbare ting med sig fra sin studietid.

1
Alumnerne

Brian Mikkelsen: Virksomheder skal blive bedre til at ansætte efter engagement i stedet for uddannelse

Da Brian Mikkelsen var 18, blev han frarådet at læse historie. På trods af en magisk tid på Statskundskab fortryder han stadig, at han ikke fulgte sin passion. I dag mener han, at virksomhederne skal blive bedre til at tænke ud af boksen, når de kigger på folks uddannelsesbaggrund.

1
Alumnerne

»Der er immervæk et spring fra at analysere kunsthistoriske kilder til at gøre sig klog på 155 mm selvkørende haubits«

1
Alumnerne

Johan Olsen: »Jeg er en hippie, der siger til folk, at de ikke skal vælge studie efter, hvor der er job«

Første dag på uni følte han skam og for vild. Trods en kikset eksamen i sukkertangens kønscyklus, en fyring og en bredspektret karriere ved siden af er Johan Olsens kærlighed til Københavns Universitet intakt.

1
Alumnerne

Lotte Folke: »Jeg har meget lidt tålmodighed med forskere, der synes, journalister er dumme, når vi stiller simple spørgsmål«

Politikens nye debatredaktør drømmer om at demokratisere samfundsdebatten og inkludere de stemmer, der ikke nødvendigvis kan fyre den af i Deadline.

1
Annonce