Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Alumnerne

Alumnerne

Caspar Eric skrev digte til eksamenssekretæren: »Jeg bliver altid venner med TAP’erne«

Caspar Eric er aktuel med en samling »handicapdigte«. I denne samtale om hans studier på Litteraturvidenskab siger han undskyld til sin specialevejleder og til Fakta. Og uddeler credit til en kønsforsker og en ansat i studieadministrationen.

1
Alumnerne

IKEA-leder: »De her hænder kan sagtens lave noget, selv om de bare har bladret i bøger på universitetet«

Sara Lynge Skovhede drømte om at læse sociologi, men hendes snit var ikke højt nok, så hun endte på Pædagogik. Nu har hun sit drømmejob som leder for inklusion i IKEA og er ligeglad med, hvilket eksamensbevis der ligger i skuffen.

1
Alumnerne

Da landet lukkede ned, åbnede hun en butik med sexlegetøj

Medstifter af og direktør for Peech, Clara Damgaard Andersen, startede på Østeuropastudier ved Københavns Universitet for at blive konsulent. Under corona fandt hun et hul i markedet, og i dag fylder arbejdet i den pastelfarvede sexshop på Nørrebro meget mere end studiet.

1
Alumnerne

Elias Sadaq: »Jeg findes ikke i akademia. Der er ikke skrevet om en som mig«

Dramatiker og digter Elias Sadaq drømmer om at komme tilbage til universitetet en dag og færdiggøre sin bachelor i religionsvidenskab, så han kan bevise, at der findes folk som ham. Også i akademia.

1
Alumnerne

Carsten Jensen: »Det tog mig to minutter at blive intellektuel«

Som søn af en sømand og eneste akademiker i familien rejste Carsten Jensen fra Ærø til København og startede på Litteraturvidenskab. Studiet var en kamp, men det gav en politisk vækkelse, som har hængt ved lige siden, og som stadig præger hans tekster i dag.

1
Alumnerne

Mona Kanwal Sheikh: »Jeg begyndte at pille ved præmisserne for de spørgsmål, jeg fik«

Mona Sheikh kom i vælten som studerende, fordi hun som ung muslimsk kvinde gik ind i politik. Nu har hun gjort det til sin levevej at forske i, hvordan virkeligheden kan se ud fra forskellige positioner.

1
Alumnerne

Han er chef for næsten 400.000 mennesker og efterlyser undervisning i ledelse på universitetet

1
Alumnerne

Jussi Adler-Olsen kunne fjerne en blindtarm som seksårig, men droppede ud af Medicin

1
Alumnerne

Kasper Holten har impostersyndrom: Jeg føler stadig, at jeg bare lader som om

Det Kongelige Teaters chef var ikke bare den yngste, da han startede på Litteraturvidenskab, han var også et rystende espeløv. Heldigvis gav studiet ham friheden til at blomstre op, gøre sig bemærket i teaterverdenen og starte en karriere, der har overgået hans vildeste fantasi.

1
Alumnerne

Vibeke Rønne: »Jeg så slet ikke mig selv blive højesteretsdommer«

Det var hendes grundige væsen og store passion for jura, der drev Vibeke Rønnes karriere frem til landets højeste domstol. Men da hun valgte uddannelsen, var det mest af alt for ikke at låse sig fast på noget snævert.

1