Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

23.482 and still counting

SYNSPUNKT - Regeringen lavede i foråret en SU-reform, der betyder, at du mister din SU, hvis du af den ene eller anden grund bliver forsinket. Nu er KU ved at lave deres egen reform, der betyder, at du også mister din studieplads. 23.502 har nu skrevet under for at vise Københavns Universitets ledelse, at vi ønsker et andet universitet end det, som de lige nu er ved at udvikle, skriver Studenterrådets formand.

Mange frygter i disse dage for deres fremtidsplaner og uddannelser. Et studieaktivitetskrav på 45 ECTS-point kombineret med tvangstilmeldingen til de 60 nye ECTS-point årligt og de meget skærpede muligheder for at tage orlov efterlader nemlig ikke megen elastik i tilrettelæggelsen af vores uddannelser.

Frygten er, at udlandsopholdet, drømmestudiejobbet, det frivillige arbejde, praktikpladsen eller forskningsåret nu tabes på jorden. Og spørgsmålene hober sig op: Hvad hvis jeg dumper et stort fag eller mit bachelorprojekt? Bliver jeg så udskrevet, før jeg når 2. og 3. eksamensforsøg? Og hvad hvis jeg dumper en eksamen på min udveksling i Brasilien? Hvad med progressionskrav? Hvad hvis jeg rent faktisk ikke kan studere fuld tid, fordi jeg er enlig forsørger, har brugt al min SU på en tidligere uddannelse – eller fordi min fuldtidspraktikplads kun udløser 15 ECTS?

23.611 har nu skrevet under på, at vi ønsker et universitet, der kan rumme os alle sammen – både nu og i fremtiden. Det er hverken fordi vi er dovne eller flagrende. Det er fordi, vi har ambitioner om at blive så dygtige som muligt, mens vi studerer.

Vi vil ikke sende regningen videre

Vi er næsten 40.000 studerende på Københavns Universitet, der begyndte at studere på et universitet, der grundlæggende ser anderledes ud, end det der ligger på ledelsens tegnebræt lige nu. At kalde 40.000 menneskers fremtid og uddannelser for en overgangsproblematik er mildest talt meget kækt. Selvfølgelig skal vi studerende kunne færdiggøre vores uddannelser på de vilkår, som vi startede under. Det stopper Studenterrådet ikke med at knokle for, før vi har overbevist ledelsen.

Men vi vil heller ikke sende regningen videre til de kommende studerende. Jeg har de samme ambitioner for fremtidens studerende, så KU-studerende også om to, fem og ti år kan studere på et universitet, hvor der er elastik nok til at kunne fordybe sig, dygtiggøre sig, prøve ting af, få et studiejob, tage på udlandsophold, få en praktikplads, engagere sig i socialt og frivilligt arbejde – eller ganske enkelt bare dumpe en enkelt eksamen og få chancen for at indhente den igen.

Hvis du også vil påvirke vores universitets fremtid, så skriv under ligesom os 23.634 andre, og duk op den 27. november på Frue Plads kl. 12, når ledelsen mødes for at træffe deres beslutning.

Skriv under her: Sig nej til hurtigere-ud-reformen

Seneste