Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

288 seje studerende

Univalg 2018 — Så mange er opstillede til univalget. Og kandidaterne fortjener den dybeste respekt, fordi de er klar på at sætte deres faglighed i fokus og repræsentere deres medstuderende i den gode sags tjeneste.

Året lakker mod enden, og vi nærmer os så småt den søde juletid. Luften fyldes med duften af gløgg og klejner, der pyntes med hjerter og granguirlander i butikker og på stræder, og lyset tændes i folks øjne.

Alt i alt kan det selvfølgelig kun betyde én ting: univalget på KU er lige om hjørnet! Og inden hele studentertilværelsen drukner i læseferie, eksaminer og julebesøg hos familien, vil jeg benytte lejligheden til at hylde de utroligt mange studerende der stiller op til univalget.

At repræsentere sine medstuderende er et seriøst ansvar, der kræver tid og energi

Mike Gudbergsen, Studenterrådet

288 forskellige seje studerende er opstillet til næste uges valg. Blandt de mange studerende er repræsentanter fra alle hjørner og alle kroge af vores store universitet. Det betyder, at vi kan give vores opbakning til kandidater fra alle fakulteter og så godt som alle institutter, når vi vælger, hvem der skal tage kampen med og mod ledelsen.

Det fortjener min dybeste respekt, at så mange studerende på tværs af hele universitetet er klar på at sætte deres faglighed i fokus og repræsentere deres medstuderende i den gode sags tjeneste.

Unipolitik kræver tid og energi

At repræsentere sine medstuderende er et seriøst ansvar, der kræver tid og energi. Tid og energi der ikke ligefrem er en selvfølgelighed blandt studerende for tiden.

Jeg har selv for tit oplevet, at hverken tiden eller energien stemmer overens med ambitionsniveauet, hverken mit eget eller universitetet. Og en hverdag præget af underskud, ja endda en uoverskuelig stressbyrde, er desværre en realitet for mange studerende fra alle dele af universitet.

Derfor respekterer og hylder jeg de mange studerende der stiller sig til rådighed som repræsentanter for alle os andre. De er klar til at ofre deres fritid i studenterindflydelsens navn. En fritid der er vigtig og er en mangelvare og som er nødvendig, for at vi kan være gode studerende.

Husk derfor at stemme på dine medstuderende i næste uges univalg. For når tilværelsen som nyvalgt begynder at virke uoverskuelig med møder uden ende og bilagsbundter, der kan udfordre selv de største tekstkompendier, så er der behov for lidt medvind på cykelstien og et anerkendende skulderklap.

Hvis du løber ind i en indvalg eller en kandidat, så fortæl dem hvor seje, de er, og hvor vigtigt et arbejde, de udfører. Det mindste du kan gøre er at give dem en tidlig julegave og stemme på dem i næste uge – de gør det for os alle sammen!

Seneste