Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

480 nye ungdomboliger ved Kongens Have

POLITIK – Københavns Kommune og KU vil etablere kollegium i det tidligere DSB-hovedsæde ved Sølvgade. Bygningens ejere er positive over for projektet. Det er Studenterrådet også, men de mener, at den planlagte husleje er for høj og opfordrer til at tænke i billigere alternativer.

Ungdomsbolig med udsigt til Kongens Have. Det kan flere hundrede studerende med stor sandsynlighed snart se frem til.

Københavns Kommune og Københavns Universitet har nemlig indgået et partnerskab, der skal understøtte byggeri af flere ungdomsboliger i hovedstaden.

Og partnerskabet ligger nu i drøftelser om at etablere ungdomsboliger i DSB’s tidligere hovedsæde i Sølvgade.
Det forventes at bygningerne kan omdannes til omkring 480 et- og toværelsesboliger, der vil være mellem 25 og 30 kvadratmeter.

Københavns Kommune og KU regner med, at ungdomsboligerne ville kunne være indflytningsklar i 2016. Byggeriet vil nemlig kunne gennemføres uden at ændre planforhold, så der er god mulighed for en hurtig proces.

’Det bliver til noget’

Projektet er altså endnu ikke endeligt vedtaget. Men ifølge overborgmester Frank Jensen bliver DSB-ungdomsboligerne en realitet.

»Der er indsendt byggeansøgning, som vi ser positivt på, og der er finansiering, så det er ret sikkert, at det bliver til noget,« siger Frank Jensen til MetroXpress.

Udmeldingen fra bygningens ejere, Ejendomsselskabet Norden, er også positiv:

»Vi anser, at en omdannelse af Sølvgade Kaserne til et kollegium, i lyset af ejendommens centrale beliggenhed og karakter, giver gode muligheder for at skabe en bæredygtig forretningsmæssig case, som samtidig respekterer ejendommens fredningsmæssige værdier,« siger Peter Andreassen, direktør for Ejendomsselskabet Norden.

Husleje på 6.000 kroner for meget

Efter planen kommer de studerende dog også til at betale for denne ’beliggenhed og karakter’. Ifølge Ejendomsselskabet Norden vil huslejen nemlig være 5.000-6.000 kroner.

Og der er for dyrt for en studiebolig, mener Studenterrådet på KU.

»Vi har længe selv haft øje på den gamle DSB-bygning, som kan blive et fantastisk kollegium. Men en månedlig husleje på 5.000-6.000 kroner er meget dyr for en studerende – det er jo mere end ens SU. Og vi mener, man bør kunne gøre det billigere,« siger Studenterrådets formand Mie Sofie Andersen.

Efter planen skal de enkelte værelser nemlig udstyres med såvel badeværelse og trinettekøkken.

»Vådrum er noget af det allerdyreste at etablere, så med 480 boliger løber det op. Vi synes derfor, det er ret oplagt at lave gode, fælles bade- og køkkenfaciliteter på gangene. Det vil gøre projektet billigere. Og så vil det også være med til at styrke det sociale fællesskab, som er et vigtigt aspekt af kollegielivet.«

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste