Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

5 vigtige datoer til nye studerende

RUS - Der er masser af ting at sætte sig ind i som ny studerende på Københavns Universitet. Her er de vigtigste datoer, du skal være obs på i den nære fremtid.

Velkommen til Københavns Universitet! I de knap ti sekunder der går mellem, at man får at vide, man er kommet ind, til man starter på sit studie, er der tusind ting at forholde sig til. Heldigvis er der introarrangementer, hvor man kan orientere sig om det praktiske og lære sine nye medstuderende at kende.

Her er de vigtige datoer, du bør skrive dig bag øret. Eller i din kalender:

1. Sig ja, tak, tak!

Du har fået tilbudt en plads på KU, men brug nu ikke så meget tid på at juble, at du glemmer at sige ja tak. Senest 4. august skal du bekræfte, at du tager imod din studieplads, på MIT KU. Ellers ryger pladsen videre til en anden.

2. Russervelkomst og fest på Studenterhuset

18. august kl. 17 begynder Studenterrådets store rusarrangement for alle nye studerende og deres tutorer på KUA, Njalsgade 80. Læs mere om det og meld dig til eventet på Facebook, og tjek efterfesten på Studenterhuset.

3. Vores magasin

26. august udkommer Uniavisens studiestartsnummer med artikler om fremtidens universitet, hvad internationale KU-studerende synes om Danmark, en økologidetektiv, kick-ass forskning og meget mere.

Magasinet bliver delt ud på alle KU’s fakulteter og tidligere numre kan læses her.

4. Immatrikulation m. ritualistisk håndtryk

2. september kl. 15 går den berømte immatrikulationsfest for sig: universitetets officielle velkomst til nye studerende. Her er mulighed for at trykke en særdeles pimped out (guldkæde og kåbe) rektor Ralf Hemmingsen i hånden og se den helt utroligt brune og historiske festsal på Frue Plads. Håndtrykket er traditionelt set et løfte om at overholde universitetets love fra 1479. De siger blandt andet, at studerende ikke må være berusede, vandre om natten, hore, stjæle eller besøge beværtninger.

Efter håndtrykket, er der mulighed for at bryde samtlige af disse til et brag af en fest på Studenterhuset med billig øl og dans til festtoner fra Orkestr Partisanski og Farveblind. Her får du også en chance for at møde dine tutorer i opstemt tilstand, da de allerede starter festen på Studenterhuset, mens du har travlt med at trykke rektors magiske hånd.

Læs mere om immatrikulationen på KU’s hjemmeside og om festen på Studenterhusets hjemmeside.

5. Sidste chance for at få SU

30. september er det din sidste chance for at søge SU for september. Allerede fra start-august kan du søge SU, men husk at notere dig dagen, hvis du har tænkt dig at lave SU-overspringshandlinger resten af måneden for retten til SU i september forfalder den sidste dag i måneden.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste