Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

625 gode nyheder for studerende

DEBAT - Københavns studerende fortjener, at kommunen har afsat penge til ungdomsboliger, skriver SF's boligordfører i København Sisse Marie Welling

Budgetaftalen, som netop er indgået på Københavns Rådhus, er godt nyt for Københavns studerende.

Den betyder nemlig, at der nu bliver bygget 625 nye studieboliger. Og der er i den grad brug for flere boliger. Alt for mange studerende er på grund af boligmangel tvunget til at bruge kræfter på at sofa-surfe hos venner, familier og bekendte i stedet for at koncentrere sig om deres studie.

Derfor har det været afgørende for SF at sikre, at der blev afsat penge til flere ungdomsboliger i budgettet for 2015. Vi kan ikke løse alle de boligproblemer, som de studerende møder, på én gang.

Men vi skal hele tiden sørge for at gå den rigtige vej. Det gælder i planlægningen af kommunens budget, såvel som når vi skal finde ny anvendelse til bygninger som for eksempel det tidligere plejehjem Sølund.

I SF er vi glade for, at rigtig mange unge gerne vil bo, arbejde og studere i København. Det skaber liv og arbejdspladser. Derfor er det fortsat en stor prioritet for os, at de vilkår, vi tilbyder vores unge, er nogle vi kan være bekendt. Derfor er vi glade for, at det nu endnu engang er lykkes at få afsat penge til ungdomsboliger i budgettet. Københavns studerende har fortjent dem.

Seneste