Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

7. december: Polarforskerens vilde arbejdsplads

JULEKALENDER 2016 - For en polarforsker har begrebet feltarbejde en meget vid betydning. Se fotos og læs med i december om livet som polarforsker.

Polarforskere må ikke lide af højdeskræk.

Uniavisen har skrevet om en tur op til toppen af Lyngmarksfjeldet bagom Arktisk Station, hvor stationsleder Casper T. Christiansen skulle tilse et kamera, der med jævne mellemrum tager fotos af havisens udbredelse.

Kameraet var monteret lidt tæt på fjeldkanten, og hvis du synes, der ser ud til at være langt ned kun tre skridt bagved Casper, så har du helt ret. Cirka 800 meter. Lodret ned.

(Artiklen fortsætter)

Måske kunne det her målegrej være sat lidt længere væk fra et lodret fald på – næsten – 800 meter

Kassen er gjort fast til en konstruktion, der egentlig er beregnet til at sætte solpaneler op på. De leverer noget af den strøm, der driver et antenneanlæg for byen Qeqertarsuak, som du kan se i ‘afgrunden’ på billedet.

Som Casper sagde under turen, så kunne kassen måske godt have været sat op på en af de andre konstruktioner, der står længere væk fra kanten, men nu blev kassen altså sat op på den, der står nærmest afgrunden, selvom der var to andre solpaneler at sætte den op på.

Måleapparatets position er markeret med den røde cirkel.

anfj@adm.ku.dk

Seneste