Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

750.000 kroner postet i studiemiljøet

ØNSKEBRØNDEN – Subwoofere til studenterforeningen Jacques D, nyt vaskbart gulv til Farmas vinklub og en årlig konference for filosofikvinder på Hum er blandt de studenterinitiativer, Studiemiljøudvalget støtter i år.

Prorektor for uddannelse Lykke Friis har i samarbejde med Studiemiljøudvalget uddelt årets studiemiljøpulje på i alt 750.000 kroner.

Puljen har til formål at styrke studiemiljøet på KU ved at skabe bedre sociale rammer og styrke forholdet mellem de studerende og undervisningsstedet.

Puljen uddeles til studenterprojekter, og 78 ud af 97 ansøgere fik deres ønsker opfyldt.

Lykke Friis: Studerendes projekter understøtter studiemiljøstrategi

Lykke Friis er særligt begejstret for de mange forslag, der samtænker studiemiljø og faglighed:

»Projekter som Gastronomisk legestue, Retorikfestival og specialefest slår to fluer med et smæk ved både at styrke det sociale fællesskab og fagligheden. Det lover godt, at de studerende i den grad er klar til at byde ind med projekter, der understøtter målene i universitetets første samlede studiemiljøstrategi. Et af målene er, at studerende og forskere oftere skal mødes om faglige emner uden for den egentlig undervisning,« siger prorektor Lykke Friis i en pressemeddelelse.

Faglighed er dog ikke et krav. Udvalget har også uddelt midler til en farmaceutisk skitur og en computer til musikafspilning på Biobar.

Farma-vinklub drømmer om klinkegulv

På Farma er ønsket om finansiering af et nyt vaskbart gulv til de studerendes vinklub gået i opfyldelse.

»Vi har en masse vinballoner, som vi bruger, når vi brygger vin. Man kommer nemt til at hælde lidt ved siden af. Lige nu har vi et betongulv, der er ujævnt og klamt. Det er slet ikke til at gøre rent med spand og klud,« forklarer Kasper Raaschou fra vinklubben.

Vinklubben har ikke konkrete planer for beskaffenheden af det nye gulv, men et klinkegulv med afløb ville være ideelt, tilføjer Kasper Raaschou.

Se den samlede liste over puljemodtagere i 2014. Du skal være logget ind på KUnet for at se dokumentet.

sofie.hansen@adm.ku.dk

Seneste