Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Årets Harald hedder Jan

YNDLINGSLÆRER - De studerende på KU har kåret deres foretrukne underviser, som netop har modtaget Årets Harald ved universitetets årsfest

Jan H. Christensen, der underviser i analytisk kemi, forstår – ifølge indstillingen – at gøre det komplicerede enkelt og det kedelige spændende. Og så får han det bedste frem i alle studerende

Læs stort interview med Jan H. Christensen.

»Mit udgangspunkt er, at alle studerende er geniale, indtil det modsatte er bevist. Hvis du som underviser forklarer stoffet godt nok, så skal de nok forstå det. Det lyser langt væk, om der ligger motivation og forberedelse bag din undervisning, og om du brænder for dit fag,« siger han til Universitetsavisen.

Nødvendigt natteroderi

De studerende roser i deres indstilling Jan H. Christensen for at lægge mange timer i undervisningen. Christensen erkender blankt, at han stiller store krav til sig selv om at være forberedt til timerne.

»Når der sidder 35 studerende og venter på at høre på dig, så er du 100 procent forberedt, om du så har siddet oppe hele natten. Alt andet er pinligt,« siger han.

Flittig mand. Universitetsavisen ønsker tillykke med prisen.

Seneste