Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Årets klogeste døgn forude

FORSKNINGENS DØGN - Kalder alle legebørn! Både Frue Plads og Rådhuspladsen vil summe af anvendt videnskab 23.-25. april.

Kolber, kemikalier og kitler pakkes ned rundt omkring på universitetets laboratorier i disse dage for at fragtes ud i byen. Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn løber af stablen lige om lidt, torsdag-fredag-lørdag fra den 23. april.

Københavns Universitet lægger ikke mindst formidlingsglade forskere og studerende til de to forskertorve på Frue Plads og Rådhuspladsen, der vil være omdannet til basarer for hands-on videnskab med masser af boder og aktiviteter for nysgerrige børn og voksne.

Tjek programmet, hank op i din kæreste, din onkel eller et barn i nærheden og drag ud og oplev nogle af de begavede løjer.

Det er Københavns Kommune og Københavns Universitet, der indbyder alle interesserede til selv at få fingre i naturvidenskaben. Og arrangørerne lover, at der bliver noget for enhver smag.

Gå ikke glip af det altid spektakulære kemishow ved de charmerende typer fra Kemisk Institut.

Og sving forbi PharmaSchools tabletfabrik, hvor du kan give den som farmaceut og lave dine egne brusetabletter. Måske vinder du endda titlen som den bedste tabletfabrikant.

Eller find naturvejlederne fra Øresundsakvariet i Helsingør, der har bakset et stort kar på ikke mindre end 600 liter havvand inklusiv bunddyr med fra Øresund.

Andetsteds kan man få sat strøm til hjernen. Og meget, meget mere.

gbg@adm.ku.dk

Seneste