Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Årets ph.d.-studerende på KU kåret

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Årets ph.d.-studerende på KU kåret - Netuddannelser kæmper med kvaliteten - DI og AE: Unges omveje koster årligt 10 milliarder - Kvindefodbold er effektiv knogle- og hjertemotion.

Årets ph.d.-studerende på KU kåret

Louise Stig Hornstrup er valgt som årets Ph.d.-studerende på Københavns Universitet (KU). Hun har undersøgt næsten 70.000 personer fra to store befolkningsundersøgelser for at finde ud af, hvordan varianter af et gen koder for sygdom eller sundhed. Det skriver Dagens Medicin.

Netuddannelser kæmper med kvaliteten

Der er store problemer med webbaseret uddannelse, selvom det også har fordele. Men det er en misforståelse at tro, at bare fordi netundervisning ofte bliver set som et billigt alternativ til traditionel uddannelse, så er der ingen problemer med det. Der mangler for eksempel interaktion mellem undervisere og studerende, og det har stor betydning for indlæringen, forklarer Camilla Rump, der er lektor med speciale i naturfagsundervisning på KU. Det skriver Information, der også bringer en anden artikel om den 42-årige Billy Sichone fra Zambia, der tager en uddannelse på nettet fra University of the People, der samarbejder med Harvard og Columbia.

DI og AE: Unges omveje koster årligt 10 milliarder

Nyuddannede har i gennemsnit brugt mere end fem år ekstra på at opnå deres kompetencegivende uddannelse. Det viser en rapport lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) og Dansk Industri (DI), skriver Politiken. De to organisationer mener, at det er spild af ressourcer, og sammen med blandt andre unge, der dobbeltuddanner sig, afbryder en uddannelse eller ender helt uden en uddannelse, selv om de har taget en studentereksamen, koster det 10 milliarder kroner om året, har de regnet sig frem til.

Kvindefodbold er effektiv knogle- og hjertemotion

Kvindelige elitespillere i fodbold har imponerende stærke knogler og udpræget god hjerte-kredsløbs-sundhed sammenlignet med jævnaldrende kvinder. Det viser et nyt studie fra Center for Holdspil og Sundhed på KU. Kvindelandsholdsspillerne har for eksempel 570 gram større knoglevægt og seks kg. større muskelmasse end utrænede jævnaldrende, skriver Nyheder fra KU.

anfj@adm.ku.dk

Seneste