Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Aarhus Universitet lægger op til at fyre kritisk professor

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Kritisk professor får advarsel fra Aarhus Universitet - Studerende køber sig til ekstra undervisning - Akademikere skal indstille sig på en karriere i rengøringsbranchen.

Kritisk professor får advarsel fra Aarhus Universitet

Professor i musikvidenskab på Aarhus Universitet (AU) Linda Marie Koldau skal nu bøde for sin offentlige kritik af universitetet, skriver Information. Efter at hun i sommeren 2011 skrev en kritisk kronik om forholdene på AU, anklages Koldau nu for at have skabt samarbejdsvanskeligheder internt og er blevet pålagt specifikke krav, der skal opbygge ledelsens tillid. Medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Magisterforening (og KU’s bestyrelse) Leif Søndergaard er skeptisk over for AU’s metoder .

Studerende køber sig til ekstra undervisning

Som konsekvens af nedskæringer og færre undervisningstimer tager studerende betalte kurser ved siden af studierne. Flere organisationer tjener godt på de studerendes frygt for at dumpe til eksamen eller ikke opnå den karakter, de ønsker. Politikere mener, at universiteterne selv må reagere på problematikken, skriver Politiken.

Akademikere skal indstille sig på en karriere i rengøringsbranchen

Det stigende antal akademikere og den offentlige sektors dystre jobudsigter gør, at unge nyuddannede vil gå ledige, hvis den private sektor ikke kan beskæftige dem. Det private skal oprette 9.000 akademikerjob årligt, hvis ikke den højt uddannede arbejdskraft skal ‘gå til spilde’ på ufaglært arbejde. Link til artikel i Berlingske

Seneste