Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Årsfest på Københavns Universitet

ÅRSFEST - Med pomp, æresdoktorudnævnelser og operatragik fejrer Københavns Universitet i dag sig selv

Traditionen foreskriver, at Københavns Universitet (KU) fejrer sin grundlæggelse hvert år på den tredje torsdag i november. Det er i dag!

Dronningen er normalt flink til at kigge forbi, så de majestætshungrende kan stille sig i kø med det samme. (Klogest hvis man har sikret sig billet).

Foruden afholdelsen af festtaler og -forelæsninger, kårer KU også årets underviser, som foruden uvisnelig hæder modtager 25.000 kroner og en dejlig ugle i porcelæn. For første gang uddeler universitetet også en særlig international studiemiljøpris med en solid pengepræmie på 100.000 kroner i snor.

Som en slags after-party rykker de fejrende horder i aften videre til den til formålet lejede Opera, hvor Det Kongelige Teater disker op med Lucia di Lammermoor. Spoiler alert: Den ender grumt.

Betragt festen hjemmefra

For første gang har universitetets mobile tv-station også fået mulighed for at sende live fra årsfesten, så alle kontordriverter og inspirationssvigtede studerende har mulighed for at følge slaget fra egen skærm.

Følg festen her fra klokken 13.45 – 16.00.

Universitetsavisen rapporterer på den gammeldags måde fra Festsalen i eftermiddag. Og i aften sender vi vores sociale korrespondent ud i skrumlet ved havnen for at rapportere om kjoleskørtesvirp, glitrende ordenstegn og fnugfri sorte reverser, når universitetsbefolkningen og dens indbudte gæster klæder sig to the max.

Det bliver fint.

Seneste