Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Årsfesten: Samme universitet – to forskellige planeter

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Årsfesten: Samme universitet – to forskellige planeter - Djøf kræver ny dansk lov mod mobning - Hvordan fastholder vi talentet i dansk forskning? - Klog, klogere, ph.d., ledig.

Årsfesten: Samme universitet – to forskellige planeter

I aften er der årsfest på Københavns Universitet i DR’s koncertsal for særligt indbudte. Festen ses af mange forskere og studerende som endnu et eksempel på afstanden mellem universiteters ledelse og de ansatte, skriver Politikens uddannelsesredaktør Jakob Fuglsang i Politiken.

Djøf kræver ny dansk lov mod mobning

Dansk Jurist- og Økonomforbund (Djøf) indgår en usædvanlig alliance med fagforeningen HK/Kommunal. Begge fagforbund opfordrer regeringen til at indføre en ny dansk mobbelov.

Hvordan fastholder vi talentet i dansk forskning?

Jens Christian Djurhuus, bestyrelsesformand, Det Frie Forskningsråd, skriver i et indlæg i Jyllands-Posten, at det er helt afgørende i en globaliseret verden, at kommende forskere og studerende selv kan se en overskuelig fremtid inden for forskningsverdenen, og til det formål er ekstra tiltag nødvendige.

Klog, klogere, ph.d., ledig

Selvom danske universiteter glæder sig over, at antallet af ph.d.er er fordoblet siden 2003, er der ifølge eksperter grund til bekymring, idet Rigsrevisionen tidligere på året konkluderede, at det er uklart, hvorvidt der overhovedet er behov for de mange nye forskere. Ph.d.erne er meget specialiserede og kan derfor have svært ved at finde et job, siger Anne Christensen, medarbejder i Magistrenes A-kasse. Jyllands-Posten, side 5, fredag 18. november 2011.

Seneste