Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Advarsel mod at fjerne det sjette SU-år

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - SU-rådet advarer Østergaard mod at fjerne det sjette SU-år - Kovending: Østergaard vil skære i SU'en - EL til Morten Østergaard: Drop SU-besparelser eller vi smutter - KU har fået en ulandsportal.

Advarsel mod at fjerne det sjette SU-år

Politikerne på Christiansborg skal ikke regne med, at danske studerende bliver hurtigere færdige, hvis det ekstra års SU afskaffes. Den vurdering har SU-rådet, som rådgiver uddannelsesministeren, meddelt Morten Østergaard i anledning af regeringens bebudede reform af SU-systemet. Det skriver Jyllands-Posten.

Kovending: Østergaard vil skære i SU’en

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) gør det nu for første gang klart, at regeringens kommende SU-reform også vil indeholde besparelser på selve SU’en, skriver Berlingske. I Jyllands-Posten hedder det i en anden artikel, at Østergaard erkender SU-kovending, og at der er tale om holdningsændring.

EL til Morten Østergaard: Drop SU-besparelser

Efter at uddannelsesminister Morten Østergaard har meldt klart ud om, at SU-reformen under alle omstændigheder skal indeholde regulære besparelser, så opfordrer Enhedslisten (EL) Østergaard til at droppe dem. Ministerens udmelding skræmmer EL, der pure nægter at lægge stemmer til reformen, hvis der er forringelser, skriver Politiken.

KU har fået en ulandsportal

Københavns Universitet (KU) har Danmarks største og mest brede ulandsforskningsmiljø. Med en ny ulandsportal forsøger KU for første gang at give et samlet billede af disse forskningsaktiviteter, der finder sted på alle KU’s seks fakulteter, skriver KU’s intranet (kræver login). Der er både nedsat et Ulandsudvalg på KU, med repræsentanter fra alle fakulteter, og der er lavet en ulandsportal, der kan ses på: www.development.ku.dk.

anfj@adm.ku.dk

Seneste