Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

AE: Drop eliten, der er brug for sygeplejersker og skolelærere

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - AE: Drop eliten, giv os skolelærere i stedet - Hvilken krise er det lige universitetet er i? - Penkowa melder filosofiprofessor til politiet - Tiltalt for at betale privat gæld med penge til forskning - Weekendavisen om Penkowa-høring.

AE: Drop eliten, der er brug for sygeplejersker og skolelærere

Det danske arbejdsmarked kommer til at mangle folk med korte og mellemlange videregående uddannelser, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) i en ny rapport. Alligevel har politikerne kun blik for de højtuddannede, mener eksperter ifølge Information. På professionshøjskolerne glæder man sig over rapportens konklusioner.

Universitetet er i krise – men hvilken krise?

Det er sundt at drøfte, hvad universiteterne skal bruges til, og hvilken samfundsrelevans de har, men det er ikke sundt, når debatten lader sig forføre af letsindige og ugennemtænkte argumenter, skriver Theresa Scavenius og David Budtz Pedersen, begge ansat på Københavns Universitet (KU), i en artikel i Information

Penkowa melder filosofiprofessor til politiet

En 80-årig filosofiprofessor er anklaget for at have brudt navneforbuddet i retssagen mod hjerneforsker Milena Penkowa, skriver Berlingske.

Tiltalt for at betale privat gæld med penge til forskning

Efter en opstramning af reglerne for et halvt år siden, så læger, der fik forskningsmidler, ikke længere selv kunne bestemme, hvordan pengene blev opbevaret, står en kvindelig, nu forhenværende overlæge anklaget for underslæb ved at have brugt 50.000 kroner, givet til forskning, til at betale af på sin private gæld. Kvinden er også anklaget af Region Nordjylland for ikke at kunne aflægge regnskab for anvendelsen af 300.000 kroner til en forskningsbevilling.

Weekendavisen: (Af) høring

Penkowa-sagen har været en slags trykprøvning af det samlede system. Trykprøvningen viste enkelte steder med udsivning. Sådan sagde rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, da KU torsdag i sidste uge holdt en offentlig høring under overskriften »Hvad har vi lært af Penkowa -sagen?«. Weekendavisen beskriver i en artikel, hvad der kom ud af høringen om Penkowa. Weekendavisen, side 5, fredag 11. november 2011.

Seneste