Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Af hjertet tak

KLUMME - Det er ikke et København med åbne arme og en varm velkomst, der har mødt de mange studiestartere, der ikke har kunnet finde tag over hovedet. Men flere hundrede københavnere har åbnet deres hjem for boligløse studerende og gjort op med det.

Natten til tirsdag har jeg sovet i et butiksvindue på Amagerbrogade. Jeg har ligget i en fantastisk seng, der kostede, hvad der svarer til fire måneders SU, jeg har spist croissanter til morgenmad, og jeg har fået en ny pude med hjem. Det har jeg, fordi Lotte der driver Copenhagen Comfort Beds har åbnet sin butik for boligløse studerende. Især de udvekslingsstuderende, der har sovet på sofaer på universitetet siden studiestarten, var lykkelige over at kunne ligge udstrakte i en elevationsseng!

Igennem Studenterrådets sofaformidling har snart 200 nye studerende fundet midlertidigt tag over hovedet. Det har de blandt andet, fordi en 8-årig pige har lånt sit værelse ud, fordi hun ikke kunne lide tanken om, at der var folk, der skulle starte i skole uden at have et værelse. En anden har udlånt sit kolonihavehus mod lidt lugning til gengæld. En tredje familie har rømmet deres kontor for at tage to udvekslingsstuderende ind.

Det er alt for vildt!

For de mange nye københavnere, der har fået en udstrakt hånd og et sted at sove, har mødet med jer – medkøbenhavnere med ledige sofaer – været afgørende for glæden ved også at være blevet en del af vores fantastiske by og ikke mindst af det fantastiske studieliv.

For det er fantastisk at være ny studerende i København. Det er fedt for første gang at kunne hoppe på cyklen om morgenen og drøne ind på universitetet uden at fare vild. Det er fedt at få sit første job her i byen, og det er for fedt at blive frivillig fodboldtræner.

Men det at have tag over hovedet er en forudsætning for at kunne have alle de her fede første gange med København. Derfor skal der lyde verdens største high-5 til alle, der har været med til at gøre det muligt for flere hundrede nye studerende at have en hverdag – med eller uden fast lejekontrakt!

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste