Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Afslag på studieplads sender flere på sprogrejse

ØVRIGE MEDIER - Afslag på studieplads sender flere på sprogrejse - Professor om overvågning: Private data burde være vore egne - Valgforsker: Sass Larsen løser ikke vælgerkrise for S.

Afslag på studieplads sender flere på sprogrejse

Efter at rekordmange ansøgere i år fik afslag på deres drømmestudie vælger flere at tage på sprogrejser for at øge deres chancer for at blive optaget til næste sommer. Det skriver MetroXpress, blandt andet på baggrund af udtalelser fra Christen Bagger, direktør i EF Education First, der i Danmark er kendt som EF Sprogrejser. Ifølge Christen Bagger er tilmeldingen til sprogrejser ‘eksploderet’ især i dagene efter, at mange ansøgere fik afslag på deres studieønsker.

Professor om overvågning: Private data burde være vore egne

Internettet er i dag en markedsplads for private data og værktøj for statens overvågning af sine borgere, men det kunne være anderledes. Det skriver Jens Erik-Mai, professor på Det Informationsvidenskabelige Akademi ved Københavns Universitet, i et debat-indlæg i Politiken. Han ønsker i stedet, at udgangspunktet er, at de data, vi afgiver ved vores brug af internettet, tilhører os, og hvor private data er under borgernes egen kontrol.
Politiken, Kultur, side 5, tirsdag 13. august 2013.

Valgforsker: Sass Larsen løser ikke vælgerkrise for S

Den nyudnævnte socialdemokratiske erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen løser ikke sit partis vælgerkrise. Det mener valgforsker Kasper Møller Hansen, der også er professor ved Institut for Statskundskab ved KU. Vælgerne er afventende og vil se, hvad Sass Larsen kan, siger han ifølge BT.

anfj@adm.ku.dk

Seneste