Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Akademikere udsat for populistisk løn-kritik

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Akademikere udsat for populistisk løn-kritik - Ralf Hemmingsen: Googles tidsalder har brug for uni - Eva Kjer Hansen brugte 28 år på økonomistudiet - Fik du set stillingsopslaget: KU søger ny rektor?

Akademikere udsat for populistisk løn-kritik

Arbejdsgiverne forsøger at splitte de akademikere, der er lønmodtagere, med historier i medierne om, at akademikere generelt tjener for meget og arbejder for lidt. Det skriver Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening, og Peter Grods Hansen, formand for DM offentlig, i et indlæg i Information. De to kalder arbejdsgivernes kritik for populistisk og opfordrer akademikerne til at stå sammen.

Ralf Hemmingsen: Googles tidsalder har brug for uni

I internetalderen har universitetet en helt særlig position som dannelsesinstitution, skriver KU’s rektor Ralf Hemmingsen i et indlæg i Information. Universitetet kan hjælpe samfundet med at sortere i alverdens information og sætte viden i kontekst. Den opgave kan internettet nemlig ikke altid løse. Ikke mindst Humaniora spiller en afgørende rolle for samfundets erkendelses-kapacitet.

Eva Kjer Hansen brugte 28 år på økonomistudiet

Eva Kjer Hansen, MF for V og tidligere social- og fødevareminister, har været 28 år om at færdiggøre sit økonomistudium på KU. Hun blev indskrevet på studiet i 1984 og blev færdig 20. december 2012. Det skriver Jyllands-Posten.

Fik du set stillingsopslaget: KU søger ny rektor?

Stillingen som rektor for KU er slået op til besættelse fra den 1. november 2013, og et jobopslag står nu at læse hos for eksempel Jobzonen.dk. Her kan interesserede læse om de formelle krav, universitetet stiller til en ny rektorkandidat.

Seneste