Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Akademikere vinker farvel til fleksjob

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Djøf: Akademikere må vinke farvel til fleksjob - LA vender 180 grader på SU-området - Utilfredse forskere flygter fra Aarhus Universitet - Sådan rammer sparerunde Uddannelsesministeriet - Grundforskning i miljø batter mere end øremærkede puljer - Studenter i Aarhus: Mangel på fri avis skyld i mediestorm.

Akademikere må vinke farvel til fleksjob

Helle Thornings regering afskaffer reelt set fleksjobordningen for højtlønnede, mener Djøf, der finder Thornings forslag til ændring af fleksjobordningen med indførelse af et nyt lønloft over fleksjob »forstemmende«. I fremtiden er det slut med flekjsob til højtuddanede akademikere, siger Lars Qvistgaard, der er formand for overenskomstforeningen i Djøf, til Politiken.

LA vender 180 grader på SU-området

Liberal Alliance (LA) har hidtil afvist at skære i SU’en, men det ændrede sig mandag. Partiet bakker nu op om et forslag fra KL, der vil betyde, at kandidatstuderende fremover må låne sig til støtten, skriver Altinget.dk.

Utilfredse forskere flygter fra Aarhus Universitet

Manglende lydhørhed over for faglig kritik og en spytslikkerkultur, der breder sig, samt manglende indflydelse på strukturændringer har fået en række forskere til at forlade Aarhus Universitet, ifølge Politiken. Reaktionen på AU har været tavshed.

Sådan rammer sparerunde Uddannelsesministeriet

Uddannelsesministeriet nedlægger ca. 40 stillinger som følge af regeringens besparelser i centraladministrationen. Det rammer blandt andet projekter, der skal brande Danmark som studieland. Departementschef Uffe Toudal uddyber besparelserne i Altinget.dk.

Grundforskning i miljø batter mere end øremærkede puljer

Det er nærmest spild af penge at poste penge til energiforskning eller i kommercialisering af udvalgte teknologier via særskilte puljer frem for at kanalisere dem over i grundforskning, konkluderer en rapport til Det Miljøøkonomiske Råd, skriver Ingeniøren.

Studenter i Aarhus: Mangel på fri avis skyld i mediestorm

Flere ugers mediestorm om Aarhus Universitet (AU) kan bunde i, at universitetet mangler en fri avis med kritisk og åben debat, mener Studenterrådet, Frit Forum og Studenterlauget. De ønsker en uafhængig avis med en ucensureret debat og uafhængig og nærværende journalistik om AU. Formand for Studenterrådet på AU Thea P. Frederiksen efterlyser en avis i stil med Uniavisen ved Københavns Universitet.

Seneste