Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Aktivisterne på Sociologi vandt

BESÆTTERE VINDER - De studerendes blokade af Sociologisk Institut virkede. Et døgn efter, at studerende besatte instituttet i protest mod varsel nedskæringer, er besparelserne taget af bordet

I protest mod varslede nedskæringer i øvelsestimerne på den sociologiske grunduddannelse på Københavns Universitet tyede fagets studerende til en klassisk pressionsformel: blokade.

Siden torsdag morgen har instituttet på Øster Farimagsgade været viklet ind i stribede plastikbånd og blokadevagter, og aktivisterne erklærede selvsikkert, at de ikke ville lade ansatte komme på arbejde, før de varslede besparelser på 400.000 kroner, svarende til en fjerdedel af øvelsestimerne, blev trukket tilbage.

Læs artikel: Sociologisk Institut besat

Men de ansatte fik ikke mange fridage, for allerede fredag den 20. november indgik institutleder Carsten Strøby Jensen et forlig med de studerende, som nu får lov at beholde alle deres øvelsestimer.

Kampen fortsætter

»Vi er nu blevet enige om, at uddannelsen ikke skal beskæres. I stedet vil vi i fællesskab forsøge at finde ud af, hvordan vi kan sikre at flest muligt gennemfører kandidatdelen på sociologi. Det er nemlig vigtigt for samfundet at have en velfungerende sociologiuddannelse,« siger de studerendes talsperson, Magnus Pedersen.

De studerende lægger sig dog ikke fladt på maven efter forliget. Københavns Universitet kræver, at alle institutter fører såkalde nul-budgetter, hvilket især rammer Sociologi, som siden fagets flytning til det gamle kommunehospital på Østre Farimagsgade har haft lov til at overtrække budgettet.

Ifølge de studerende gør nul-budgetter det umuligt at planlægge langsigtet ud i fremtiden.

»Nu har vi vundet vores øvelsestimer tilbage. Men kampen fortsætter nu med rektor. Vi vil tvinge ham til at fjerne nul-budgetterne. Vi arbejder på at mobilisere studerende fra de andre institutter som alle kæmper med de samme problemer som os,« siger Magnus Pedersen.

ser@adm.ku.dk

Seneste