Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Alt for mange ph.d.-er har skadet kvaliteten

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Alt for mange ph.d.-er har skadet kvaliteten - Forskere: Er vi mon også spioner? - DF'er: Djøfisering ødelægger værdifulde institutioner - Kostændringer hjælper nogle børn med ADHD.

Alt for mange ph.d.-er har skadet kvaliteten

De seneste års massive ph.d.-satsning går ud over kvaliteten, skriver Information. Fra at være en elitær forskeruddannelse er ph.d.-en i dag blevet en pølsefabrik med meget store niveauforskelle, mener professor i genetik og ph.d.-vejleder Eske Willerslev ved Københavns Universitet (KU).

Forskere: Er vi mon også spioner?

Den igangværende anklage mod professor Timo Kivimäki fra KU har gjort andre forskere bekymrede for, om de også er på kant med den milde spionparagraf – paragraf 108. Ole Wæver, professor i international ret ved KU, er en af dem. Han er blandt andet bekymret for, at forskeres omgang med ambassadefolk kan blive et problem i forhold til paragraffen. Jyllands-Posten, side 8, onsdag 18. april 2012.

DF’er: Djøfisering ødelægger værdifulde institutioner

Marie Krarup, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti (DF), kritiserer i Berlingske jurister og økonomer for at være for meget generalister, fordi de tror, at de kan lede alt. Hun mener, det er udtryk for en arrogant tankegang og manglende ydmyghed over for opgaverne.

Kostændringer hjælper nogle børn med ADHD

Forskere fra KU har netop færdiggjort en rapport, der gennemgår de studier, der indtil nu er lavet om kostens betydning for børn med ADHD. Rapporten viser, at der ligger et potentiale i kostændringer for børn med ADHD, men der mangler også vigtig viden på området, skriver Nyheder fra ku.dk.

Seneste