Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Anja C. Andersen modtager fornem pris

NAVNE - 24. oktober modtog professor og astrofysiker Anja C. Andersen den prestigefulde H.C. Ørsted Medalje i sølv. Prisen uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse for Andersens forskning i stjernestøv.

Astrofysiker og professor Anja C. Andersen har tidligere vundet Danmarks Radios Rosenkjærprisen og Dansk Fysisk Selskabs Formidlingspris for sin evne til at formidle sit akademiske felt astrofysik.

Nu kan hun føje endnu en udmærkelse til sin lange række af priser, idet hun mandag den 24. oktober modog H.C. Ørsted Medaljen i sølv, der uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU). Prisen overraktes af formand for Selskabet til Naturlærens Udbredelse Dorte Olesen på Københavns Biocenter på Københavns Universitet.

Denne pris uddeles ikke hver dag, faktisk er det 17 år siden sidst.

Fremragende formidler

Anja C. Andersens modtog prisen for sin enestående evne til at formidle både sit eget specialområde – stjernestøv – og langt bredere dele af fysikken. I en pressemeddelelse skriver SNU:

»Direktionen for Selskabet for Naturlærens Udbredelse har ønsket at give hende H.C. Ørsted medaljen i sølv, der senest blev uddelt i år 2000 til Jens Martin Knudsen og i 1999 til Ove Nathan, for at sætte fokus på hendes meget originale og frugtbare virke for det formål, der lå H.C. Ørsted så meget på sinde ved Selskabets oprettelse i 1824.«

I forbindelse med medaljeoverrækkelsen holdt Anja C. Andersen et foredrag med titlen ‘Med Ørsted på jagt efter lyset’. Alle pladser er desværre besat, men man kan skrive sig på en venteliste. Læs mere her og her.

Rettelse 31/10: Det var oprindeligt meningen, af HKH Dronning Margrethe skulle have overrakt medaljen til Anja C. Andersen, men hun måtte melde afbud på dagen på grund af et hold i ryggen, hvorfor artiklens ordlyd er ændret.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste