Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Fredagsbar i Jurahuset

TJEKKETHED - Wow. Juras fredagsbar er noget af en overvældende totaloplevelse af DJ-pult, velklædthed, billige øl og beigefarvede vægge. På den lækre måde.

Karakter: 10

Jurahuset tilbyder alle de komponenter, der gør en fredag aften virkelig fed. Måske lige på nær længe åbent.

Fredagsbaren er også godt besøgt. Så selv om det kan føles lettere angstprovokerende, at står over for dørmænd som det første nå man ankommer, er det absolut nødvendigt. Men han er jo flink nok når det kommer til stykket – og lukker mig, efter famlen med studiekort, ind i Jurahuset.

Velklædte studerende

Det første der springer i øjnene, når man kommer ind, er, at de studerende på Jura er vanvittigt velklædte. Her er masser af stramme, sorte kjoler, skjorter, blonde midterskilninger og en enkelt pels. Og frem for alt høje, høje hæle på stort set alle damefødder.

Jeg begynder at føle mig ret krøllet i tøjet. Og tænker over, hvorfor det er så længe siden, jeg sidst har været til frisøren.

Ud over at se ret godt ud på en ret tjekket måde, er de jurastuderende også utrolig søde – de er snakkesalige, imødekommende og opmærksomme på, om jeg føler mig hjemme til festen. Fælles for de studerende er dog også, at de alle insisterer på at mane rygterne om jurasnobberi i jorden, så snart man spørger til studiemiljøet.

»Det er altså ikke jakkesættene, der går her,« siger en førsteårsstuderende.

Jeg peger på et par fyre i jakkesæt og spørger, hvem de så kan være. Og svaret falder med det samme fra hele det bord vi sidder ved: »De må være fra CBS!«

Heldigvis er der samtidig også en sund ironisk distance til det modeorienterede studie, som de studerende sagtens kan snakke om med et glimt i øjet.

»Jeg kunne godt tænke mig, at det var mindre poleret og lidt mere studentersnusket,« siger en anden studerende. »Det er lidt et Samsøe-Samsøe studie. Men her går altså mange forskellige slags folk.«

Beige sponsorfest

Åbenbart er fredagsbaren sponsoreret af et eller andet advokatfirma – det kan ses på interiøret.

Her er ret beige. Tapetet er stilrent blomstret i beige og hvid, de fleste møbler er i lyst træ (og ens, hvilket ellers er et særsyn i studenterlokaler), og der hænger store diplomer og plakater med påskrift på latin. Det ligner kunne godt ligne et advokatkontor, så måske har de bare fået sponsorernes overskudsmøbler.

Selv om det ikke umiddelbart skriger studerende, er interiøret lækkert. Her er både masser af siddepladser og dansegulv, og det er uden tvivl den reneste fredagsbar, jeg endnu har set.

Lydsiden er der bestemt heller ikke noget i vejen med. DJ’en kender sit publikum og spiller glimrende hiphopinspireret electro og lidt hyggerock om eftermiddagen, for gradvis at slå over i dansabel popmusik som aftenen skrider frem. Og dansegulvet fyldes stille og roligt op.

Leverer varen

Beliggenheden er også i orden – Jurahuset ligger i Studiestræde, så det er både let at komme til og tæt på det meste, når man skal videre i byen.

Jurahusets fredagsbar holder, fordi du kan vide, præcis hvad du får, og jeg er ikke i tvivl om, at Juras fester altid leverer varen. Det er øjenguf, både hvad angår interiøret og de festende unge, det er ordentlige DJs, det er billig øl og et garanteret fyldt dansegulv. Måske ikke det, man normalt forbinder med fredagsbar, men til gengæld det, mange forbinder med en god fest.

Næste gang du trænger til at danse og drikke øl i godt selskab, kan du roligt støve konfirmations-jakkesættet af og sætte kursen mod Studiestræde.

Juras fredagsbar har åbent 16-24 hver anden fredag. Der kan medtages én gæst pr. jurastu-diekort.

Seneste