Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Fredagsbar på Life

KRITIK - Vil man fejre weekendens begyndelse, er det Biovidenskabelige Fakultets fredagsbar ’A-vej’ et ualmindeligt godt bud. Tag derud og oplev den behagelige, traditionsrige atmosfære med masser af stemning, sjæl og billige specialøl.

I hjertet af Frederiksberg ligger de smukke, gamle bygninger, som huser KU’s biovidenskabelige fakultet Life. Da jeg cykler igennem campusområdet for at finde A-vej, føles det lidt som at befinde sig i en dansk miniatureudgave af Cambridge.

Når man træder indenfor, er det ligeledes tydeligt, at Life er et sted med traditioner, sjæl og historie – væggene er overhængt med sort/hvid-billeder, emaljeskilte i 50’er-stil, modelfly og flotte vægmalerier af Frederiksberg-helten Storm P.

Lokalerne er ikke særligt store, men til gengæld er der masser af siddepladser, hvilket er en glimrende prioritering. Stemningen i A-vej er til at sidde og snakke sammen, og den lidt trange plads giver kun en fornemmelse af, at man kommer hinanden mere ved.

Intet snobberi

Der hersker da også en behagelig og åben atmosfære, og de studerende er nemme at komme i kontakt med og forbløffende snakkesalige.

Flere af dem bemærker selv, at den afslappede stemning muligvis kommer af, at der på Life er en meget stor procentdel af jyske studerende – specielt på de studier, der rimer på noget med landbrug. De lune jyder har heldigvis taget deres afdæmpede, flinke og imødekommende facon med over Storebælt.

Udover at være rare er de studerende også velklædte, uden at være dullede op, og kønsfordelingen er desuden nogenlunde ligelig. Dresscode og snobberi virker fremmed for klientellet, og det virker, som om man er velkommen i A-vej uanset, hvem man er, og hvordan man ser ud.

Ualmindeligt blæret

Drikkevarerne er bare endnu en god side af A-vej. Fra fadølsanlægget af poleret messing udskænkes uhørt billige specialøl: Leffe, Carls Special, Gulddamer og meget andet. Man bliver ikke rippet for sine hårdt tjente lommepenge – der er store fadøl til 15 kroner, specialøl på fad til en tyver.

Og når vi nu taler om øl: Alle studerendes yndlings fun fact om A-vej er, at baren er den tredjestørste distributør af Carlsberg-øl, hvilket har resulteret i, at den har fået egne, special-lavede fadølskrus, påskrevet aCasievej med Carlsbergs signaturskrifttype. Det er altså ualmindeligt blæret!

Mit eneste lille klagepunkt er musikvalget – spillelisten er blandet og uambitiøs, og har så forskelligt indhold som Medina, Kim Larsen, Abba og Survivors version af ‘Eye of the Tiger’. Til gengæld er musikken på så lav volumen, at det er muligt at føre en samtale uden at råbe hinanden ind i ørerne, hvilket går godt i spænd med festens generelle stil.

Et genbesøg værd

A-vej er en bar med stort B – det er et sted, hvor folk hænger ud til en fyraftensøl og spiller et slag bordfodbold. Folk er afslappede og snakkesaglige, og det smukke lokale sætter den perfekte ramme omkring en fest, der både kan rumme vilde udskejelser og det behageligt tilbagelænede.

Det utroligt billige udvalg af specialøl, som i enhver almindelig bar kan få én til at bruge den halve SU på en aften, er også imponerende.

Den biovidenskabelige fredagsbar er gået rent ind hos mig. Den er helt sikkert flere besøg værd.

Karakter: 12

Ida Holmegaard anmelder fredagsbarer rundt omkring på Københavns Universitet. Karakterer uddeles efter 12-skalaen. Find hendes anmeldelser hver uge her på uniavisen.dk

Seneste