Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Anmeldelse: Roland Bar

FREDAGSBAR – KUA’s hippe fredagsbar Roland Bar byder på afslappet caféstemning a la Vesterbro. Der er virkelig lækkert. Lækkert lys, lækker udsigt og lækre studerende.

De er fremme i skoene på KUA.

Da jeg kommer indenfor i Roland Bar, glemmer, at jeg er cyklet over adskillige broer for at komme herud. Det er sjældent, man ser så meget finkultur koncentreret her midt i Amagers store byggeplads.

Det virker som om, Roland Bar hellere ville have ligget i Berlin. Eller bare på Vesterbro.

Humanioragestik

Her er hele sofagrupper fyldt med fyre som klør sig lidt på hagen, mens de nikker forstående til hinanden. Roland Bar emmer af dybe samtaler, akkompagneret af denne særlige humanioragestik.

Det er selvfølgelig ikke dårligt at vide noget om impressionistiske malere og russisk litteratur, hvis man vil snakke med, men hvis man bare kopierer disse bevægelser, falder man helt sikkert ind.

Og så kan de det med at være skødesløst moderne og flotte på KUA. Folk har højt hår og striktrøjer på den rigtige måde. Her sidder intellektet uden på tøjet.

Sund fest

Næsten alle vandrette flader er dækket med flyers for diverse ferniseringer og forfatteraftener. Roland Bar byder på rig mulighed for at opdatere sig indenfor det sidste nye på kunst-, teater-, litteratur- og musikscenen.

Hvis man vil opdateres om det sidste nye i københavnsk kulturliv, er det her ikke et dårligt sted at starte.

Øllene i baren er uheldigvis lunkne. Det ser ikke ud til, at her er et køleskab. Noget utraditionelt sælges også frisk frugt og tørrede dadler, så hvis man vil, kan man holde en meget sund fest.

Spillelistekontrol

Lydbilledet i Roland Bar udgøres af stemningsrock og indie. Det første nummer, jeg umiddelbart genkender, er temaet fra Twin Peaks.

Hen på aftenen bliver musikken hurtigere og mere festvenlig. Der er imponerende kontrol med spillelisten, som følger stemningens udvikling.

Højtalerne har den bedste lyd, jeg endnu har oplevet i fredagsbarregi. Det er nok noget, man kan takke de musikstuderende for.

Retro og genbrug

På væggene ses malerier og reoler med brugte bøger, og selv døren ud til rygeområdet er meget passende holdt på klem af et stykke tung, tysk litteratur.

’Retro’ er generelt nøgleordet i indretningen. Møblerne er blandede og brugte. De ligner noget, der er fundet til storskrald, men er tilpas 60’er-vintage til at gøre rummet hyggeligt og stilfuldt.

Der ligger et varmt lys i lokalet, som også er oplyst af et par farvede lyskæder i loftet. Et stort glasparti giver flot udsigt over kanalen, hvor lysene spiller i vandet.

Flirter med det prætentiøse

Rummet er i det hele taget fyldt med detaljer, som man kan udforske med øjnene, mens vennerne er oppe og købe øl (eller æbler) i baren.

Roland Bar flirter en del med det prætentiøse, men det kammer heldigvis ikke over. Heller ikke selv om man til at starte med er ved at gå bagover af al den finkultur.

Alle bøgerne, kunsten og detaljerne må gøre dette rum til enhver hip humanists drøm. Det eneste, der for alvor trækker ned, er de lunkne øl.

Karakter: 10

Ida Holmegaard anmelder fredagsbarer rundt omkring på Københavns Universitet. Karakterer uddeles efter 12-skalaen. Find hendes anmeldelser hver uge her på uniavisen.dk

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste