Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ansatte: Afskedigelser var unødvendige

BUDGET 2011 – Overskuddet ventes at blive 275 millioner kroner i år og ikke de godt 58 millioner kroner, der var budgetteret med. Medarbejderne ser det som bevis for, at det var forhastet af ledelsen at skære 200 stillinger væk ved årets start.

Det gav masser af ballade i bestyrelsen for Københavns Universitet (KU), da budgettet for 2011 blev behandlet.

Ledelsen vil nemlig nedlægge 200 stillinger og budgetterede samtidig med et plus på 57,8 millioner kroner.

De medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer mente, at det var forhastet, skadeligt for samarbejdsklimaet og unødvendigt at afskedige medarbejdere, så bestyrelsesmedlemmerne Ingrid Kryhlmand og Niels Kærgård ville ikke stemme for budgettet.

Læs også:
Bestyrelsen kørt ud på et sidespor

Skarp kritik af KU-bestyrelse fra tillidsfolk

Pengekassen vokser

Siden er det kun gået en vej med KU’s pengekasse. Efter årets første tre måneder opjusterede ledelsen således sin forventning til årsresultatet til 100 millioner kroner.

Læs også:
Udsigt til overskud på 100 millioner i 2011

Nu viser det sig tilmed, at overskuddet bliver endnu større.

275 millioner kroner kan KU lægge til side, og egenkapitalen nærmer sig dermed med hastige skridt en milliard kroner.

Medarbejderne: Vi fik ret

Ingrid Kryhlmand, der er HK-fællestillidsrepræsentant, næstformand for Hovedsamarbejdsudvalget og medlem af bestyrelsen, ser ikke grund til at juble over det store overskud, når mange af hendes kolleger samtidig har mistet deres arbejde.

»Jeg synes ærlig talt, at det virker mærkeligt og iskoldt at glæde sig, da det drejer sig om menneskeskæbner. Det viser, at vi havde ret, da vi sagde, at det var unødvendigt at afskedige folk,« siger hun og henviser til, at det nu er fjerde år i træk, hvor årsresultatet ender med at blive meget bedre, end hvad der blev budgetteret med fra årets start.

Medarbejderrepræsentanterne påtalte derfor også over for ledelsen på det seneste HSU-møde den 23. november, at det set fra deres side af bordet er uacceptabelt, at KU gennemfører ‘strukturelle tilpasninger’ samtidig med, at der er et kæmpe overskud.

clba@adm.ku.dk

Seneste