Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ansatte opretholder prorektorstop

SELEKTIVT ANSÆTTELSESSTOP - Medarbejderne vil fortsat ikke være med til at ansætte en afløser for Lykke Friis, lyder det efter møde om sagen med rektor

Det ser ud til, at ansættelsen af en ny prorektor bliver yderligere forsinket. De ansattes repræsentanter vil fortsat ikke deltage i det ansættelsesudvalg, der skal besætte prorektorstillingen, som har været ledig siden Lykke Friis sagde op for at blive klimaminister den 24. november 2009. Planen var, at stillingen skulle slås op i begyndelsen af 2010.

Medarbejdernes repræsentant og næstformand i Hovedsamarbejdsudvalget på Københavns Universitet (KU) Poul Erik Krogshave bekræfter, at medarbejdersiden på et HSU-møde den 24. februar fastholdt sin beslutning.

Poul Erik Krogshave siger, at medarbejderne i den nuværende situation med fyringer af deres kolleger fortsat ikke mener, at det er særlig solidarisk at ansætte en ny prorektor, eller at der er behov for at udvide ledelsen på KU.

Dermed er stillingen som prorektor blevet del af en magtkamp mellem KU’s ledelse og medarbejderrepræsentanterne om KU’s økonomi og dispositioner i en kriseperiode.

Rektor kan mageligt lede med de nuværende chefer

»På HSU mødet fik vi en ganske udmærket drøftelse af dagsordenspunktet om ansættelse af en prorektor, og der blev luftet mange argumenter,« siger Poul Erik Krogshave, som også havde mere forsonende ting at meddele KU-ledelsen:

»På medarbejdersiden fik vi blandt andet lejlighed til at fastslå, at vi fuldt ud anerkendte den fortræffelige indsats af KU’s tidligere prorektor. Og vi fik lejlighed til at tilslutte os, at rektor har behov for aflastning, hvilket vi mener mageligt må kunne opfyldes af det nuværende ledelseslag på KU.«

Medarbejderne foreslog på HSU-mødet, at forslaget til opslag af prorektorstillingen bliver drøftet sammen med budgettet for 2011.

Rektor: medarbejdere afskærer sig fra indflydelse

Rektor Ralf Hemmingsen beklager medarbejderrepræsentanternes beslutning. Han udtaler til Universitetsavisen:

»Jeg kan kun beklage, at HSU-medarbejdersiden har sagt nej til at deltage i indstillingsudvalget til ansættelse af ny prorektor. Det havde været bedre for den vigtige proces, det er at besætte prorektorstillingen, vi har på KU, hvis medarbejderrepræsentanterne i HSU havde stillet med en repræsentant, så der havde været 2 VIP og 2 TAP i indstillingsudvalget i stedet for kun 1 af hver,« siger Ralf Hemmingsen.

»Det er ærgerligt, at medarbejdersiden nu afskærer sig fra medindflydelse på vigtige lederansættelser, særligt når bestyrelsen har vedtaget et regelsæt, der netop lægger vægt på at medarbejderne har denne mulighed. Men processen fortsætter efter den allerede fastlagte tidsplan.«

Rektoratet oplyser, at man forventer at opslå stillingen snarest med ansøgningsfrist cirka fire uger senere. Når indstillingsudvalget har drøftet ansøgningerne vil der derefter blive afholdt samtaler. På den baggrund indstiller rektor en kandidat, og bestyrelsen træffer beslutning, hvilket forventes at ske i maj måned.

chz@adm.ku.dk

Seneste