Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Ansatte på Københavns Universitet kan møde på arbejde fra 15. juni

Offentligt ansatte øst for Storebælt får lov at vende tilbage på kontoret på mandag, Københavns Universitet kalder det en »fantastisk melding«.

Fra mandag den 15. juni vil hverdagen begynde at ligne sig selv for flere ansatte på Københavns Universitet.

Efter tre måneder med hjemmearbejde og Zoom-møder kan offentligt ansatte på Sjælland igen møde fysisk på arbejde fra næste uge. Det sker, efter offentligt ansatte vest for Storebælt vendte tilbage den 27. maj.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed står det klart, at Københavns Universitet for alvor ser ud til at genåbne efter flere måneder på lavt blus. Hidtil har kun ansatte med kritiske funktioner og forskere, hvis aktiviteter kræver fysisk tilstedeværelse, opholdt sig på universitetet.

»De offentligt ansatte er en af grundstenene i det danske samfund, og jeg tror, at mange glæder sig til igen at møde fysisk ind på arbejdspladsen,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Her opfordrer ministeriet dog samtidig arbejdspladserne til at holde fast i hjemmearbejde »i relevant omfang« og bruge forskudte mødetider.

Hvad det betyder er lidt nærmere beskrevet i et sæt retningslinjer for genåbningen af offentlige kontorer, som Justitsministeriet henviser til. Her står, at arbejdsgivere skal tilstræbe, »at en del af de ansatte fortsætter med hjemmearbejde en tid endnu.«

Retningslinjerne indeholder også afstandskrav mellem ansatte i kontorer, og ‘fysiske eksterne møder’ skal søges begrænset. Det er altså ikke en total tilbagevenden til normaltilstanden, som Justitsministeriet stiller de offentligt ansatte i udsigt fra 15. juni.

Københavns Universitet har kommenteret nyheden på den officielle Twitter-profil:

»Fantastisk melding. Vi glæder os til, at alle [ansatte på Københavns Universitet] igen kan møde fysisk på campus,« lyder det.

(Nyheden er opdateret med informationer fra Retningslinjer for ansvarlig genåbning af offentlige kontorarbejdspladser).

Seneste