Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Antallet af EU-studerende i Danmark eksploderer

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Antallet af EU-studerende i Danmark eksploderer - Universitetsstuderende afløser lockoutramte lærere på efterskole - Forsker forventer katastrofehistorier efter lockout-konflikt - Venstres gruppeformand forsvarer Thorning efter professor-udfald - Danske forskere med til at finde beboelige planeter.

Antallet af EU-studerende i Danmark eksploderer

På ti år er antallet af udenlandske studerende i Danmark fra andre EU-lande næsten tredoblet, viser nye tal fra Uddannelsesministeriet. I 2011 var der 17.500 udenlandske studerende i Danmark fra EU-lande eller fra lande inden for EU’s samarbejde med EØS-lande (Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde). Tallet fra Uddannelsesministeriet falder midt i afslutningen på regeringens og oppositionens langstrakte forhandlinger om SU og kontanthjælp, skriver Information.

Universitetsstuderende afløser lockoutramte lærere på efterskole

Efterskolelærere raser over, at Nørbæk Efterskole har hyret ni studerende fra Syddansk Universitet til at lave kompenserende undervisning for skolens lockoutramte lærere. Forstanderen forsvarer sig med, at han har fået lov til det af Moderniseringsstyrelsen.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 4, fredag 19. april 2013

Forsker forventer katastrofehistorier efter lockout-konflikt

Hvis lockouten af skolelærerne ender med at falde ud til fordel for Kommunernes Landsforening (KL) og deres krav om, at skoleledere skal kunne bestemme mere, så kan det ende med mange katastrofe-historier i medierne. Det mener David Dreyer Lassen, professor i offentlig økonomi på KU. Det skyldes, at langt fra alle skoleledere har ledelseserfaring og kun tiden vil vise, om skolelederne er klar til at påtage sig et større ansvar, siger professoren ifølge Avisen.dk.

Venstres gruppeformand forsvarer Thorning efter professor-udfald

Statsminister Helle Thorning får hjælp fra en måske lidt uventet kant, efter at Hans Bonde, professor ved Københavns Universitet (KU), i en bog har angrebet kvindelige ministre, herunder statsministeren, for at have opnået deres poster, udelukkende fordi de er kvinder. Venstres gruppeformand Kristian Jensen kalder Hans Bondes anklage for ‘simpelthen tåbelig’, skriver Berlingske. Kristian Jensen skriver på Facebook, at det i øvrigt er første gang nogensinde, han har haft lyst til at forsvare Helle Thorning.

Danske forskere med til at finde beboelige planeter

Danske forskere fra Niels Bohr Institutet ved KU har i et samarbejde med Nasa fundet et planetsystem med fem planeter, som ligner vores solsystem. Det er det tætteste, vi er på at finde beboelige planeter, siger astrofysiker Lars Buchhave fra Niels Bohr Institutet til Jyllands-Posten.

anfj@adm.ku.dk

Seneste