Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Antropologi som krigsredskab

James Der Derian er professor i International Politik ved Brown University, men han gør sig også som filminstruktør. Tirsdag den 10. november kan du se filmen Human Terrain, som stiller spørgsmål om brugen af antropologiske lynkurser til soldaterne i krigen i Afghanistan

For at optimere chancerne for succes i Afghanistan begyndte det amerikanske militær i 2006 at give sine soldater et kursus i antropologi. Ud over de spørgsmål der kan stilles til metodens troværdighed, rejser kurserne et etisk problem: kan man anvende antropologisk videnskab i krigsførelse?

Hvad er konsekvenserne af denne militarisering af antropologien?

Visningen er et samarbejde mellem Center for Advanced Security Theory (CAST) ved Københavns Universitet (KU) og CPH:DOX. Efter filmen er der debat mellem James Der Derian, Michael og David Udris (hans to medinstruktører), Lene Hansen (professor i international politik ved Institut for Statskundskab, KU) og Peter Dahl-Truelsen (Afghanistanekspert ved Forsvarsakademiet).

Der er lagt op til krudt, kugler, antropologi, international politik og etiske diskussioner på højt niveau, når filmen vises i Cinemateket klokken 19.15 i morgen. Vi bringer en reportage.

Billetter kan købes her.

Seneste