Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Arne Astrup hængt ud på Wikipedia

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Arne Astrup hængt ud på Wikipedia - Dusør for ulvebilleder trukket tilbage - Rekordoptag sender studerende til eksamen om lørdagen - Stress: Ti fælder som højtuddannde skal undgå på jobbet - Har du svaret på din Arbejdspladsvurdering?

Arne Astrup hængt ud på Wikipedia

Professor og leder af Institut for Ernæring ved KU Arne Astrup er ifølge Berlingske blevet hængt ud på Wikipedia, og Astrup betegner selv det passerede som en »tilsvining«. For to år siden opdagede han, at Wikipedia havde skrevet om ham, at han havde været medopfinder af nogle slankepiller, som folk døde af, og biografien om Arne Astrup var fyldt med fejl og mangler. I dag er artiklen stadigvæk fyldt med fejl og mangler og forsynet med en advarselstekst af administratoren for dansk Wikipedia, Knud Winckelmann, om, at Arne Astrup selv har forsøgt at ændre indholdet. Arne Astrup forsøgte til gengæld at kontakte Knud Winckelmann om fejlene, og fik aldrig noget svar.
Berlingske, 1. sektion, side 20, lørdag 20. oktober 2012.

Dusør for ulvebilleder trukket tilbage

Danmarks Naturhistorie Museum ved KU har trukket deres dusør for en video af en mistænkt ulv i naturparken i Thy i Nordjylland tilbage. Det sker, fordi borgere har ringet til museet og udtrykt deres bekymring for, at naturparken ville blive oversvømmet af mennesker, der ville stresse både ulven og de andre dyr i området. Museet er dog fortsat meget interesseret i billeder af den påståede ulv, fordi ligegyldigt hvor meget eksperterne anstrenger sig for at finde dyrene selv ude i naturen, så er det typisk helt almindelige mennesker, der finder dem, siger Mogens Trolle, zoolog fra Statens Naturhistoriske Museum, ifølge bt.dk.

Rekordoptag sender studerende til eksamen om lørdagen

Fire ud af seks universiteter siger til Berlingske, at de i år har været nødt til at kalde til eksamener på en lørdag, da der ikke er plads nok til at afholde prøverne inden for normal undervisnings- og arbejdstid. Det gælder også på KU, hvor studiechef på samfundsvidenskab Marianne Kristensen dog siger, at det kun har været nødvendigt i ‘enkeltstående tilfælde’. Baggrunden for behovet for lørdagseksamener er, at der bliver optaget flere og flere på de videregående uddannelser.

Stress: Ti fælder som højtuddannde skal undgå på jobbet

Hvad stresser de kloge hoveder – vidensarbejderne – på de danske arbejdspladser? Avisen.dk har lavet en liste med ti punkter, som gælder for især akademikere og ingeniører, og har spurgt forskere og fagforeninger, hvad der stresser deres medlemmer.

Har du returneret din ArbejdsPladsVurdering?

KU’s APV (arbejdspladsvurderingen) er godt i gang, men har du fået svaret på skemaerne? KU’s intranet skriver, at især i en tid på KU, hvor mange oplever omvæltninger, blandt andet i form af sammenlægning, fusioner og flytninger, er det vigtigt, at der er opmærksomhed omkring de problemer, det kan føre med sig – både for trivslen og det fysiske arbejdsmiljø. Derfor er det vigtigt at få en så høj svarprocent som muligt på de spørgeskemaer, der er sendt ud til KU’s medarbejdere, så ledelse og arbejdsmiljøorganisation kan handle så konkret som muligt på lokale problemstillinger.

Seneste