Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Arne Astrup leder udskældt ølkonference

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Arne Astrup leder udskældt øl-konference - Sektorforskere fem år efter fusion: Forskningsfriheden er truet - Blinde ser stadig bedre med tungen.

Arne Astrup leder udskældt ølkonference

Sundhedsstyrelsen raser nu over en konference, hvor øl fremhæves som sundt. Leder af konferencen er Københavns Universitets Arne Astrup, professor på Institut for Human Ernæring, Energimetabolisme, appetitregulering og fedme på Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet, og det undrer eksperter sig over, skriver Altinget.dk.

Sektorforskere fem år efter fusion: Forskningsfriheden er truet

Tidligere sektorforskere fortæller i ny rapport, fra Dansk Center for Forskningsanalyse, om langt mindre forskningsfrihed og markant dårligere arbejdsvilkår, efter de blev sluset ind på unviersiteterne ved en fusion i 2007, skriver Ingeniøren.dk. De tidligere sektorforskere føler sig også oversete, de oplever lav jobsikkerhed og har svært ved at gennemskue deres fremtidsmuligheder på universiteterne.

Blinde ser stadig bedre med tungen

På KU’s Institut for Neurovidenskab og Farmakologi arbejder forskerne Maurice Ptito og Ron Kupers med at hjælpe blinde til, at kunne orientere sig ved hjælp af elektriske signaler på deres tunge. Det føles som små champagnebobler, der brister, og mønstret på tungen fortæller den blinde noget om omgivelsernes form. Apparaturet forfines til stadighed, og kan nu også “se” objekter, der bevæger sig i rummet. Enten er det en hjelm eller et par briller på den blinde, der registrerer bevægelserne, før signalerne sendes videre til tungen. Weekendavisen, side 4, torsdag 3. maj 2012.

Seneste