Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

ASPIRI spinder guld på studerendes nervøsitet

EKSAMENSKURSER - Det Juridiske Fakultet lever ikke op til sit ansvar for at ruste studerende til eksamen, og derfor kan der tjenes gode penge på kurser til nervøse jurastuderende, mener formandsskabet i Forenede Jurister.

Virksomheden ASPIRI A/S har de seneste år ramt en sand guldåre. De tilbyder eksamensforberedende kurser til de studerende, som tæt på eksamen får mulighed for at tilbringe en dag i deres selskab mod betaling af en sum af 500 kroner per kursus. På deres hjemmeside kan man endda læse, at man med deres garantier er sikret et godt eksamensresultat. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Og vi er selv faldet i flere gange. Alligevel finder vi altid frem til, at den gode karakter handler om at læse pensum grundigt og øve sin skriftlige metode.

Men når vi bliver ramt af den velkendte eksamenspanik, som vi tror, de fleste jurastuderende kender, tager vi nogle gange os selv i at være i færd med at bestille kurser hos ASPIRI. Det er nervøsiteten og håbløsheden der styrer, og med musen klikker ind på deres hjemmeside og trykker bestil. I momentet føles det som, at netop dette kursus kan redde den gode karakter hjem. Kurset må være nøglen, der åbner døren til en verden af gode karakterer. Alt dette, på trods af, at vi godt ved, at den dør kun låses op med flid og omhyggelighed.

På trods af vores viden om, at kurset ikke er af afgørende betydning, står vi alligevel i kø for at betale os ud af eksamenspanikken. Udsolgte kurser på stort set alle bachelorfag og nyoprettet ekstrahold vidner om, at der er en massiv efterspørgsel på den falske tryghed, som ASPIRI’s kurser skaber. Men er vi studerende tjent med, at ASPIRI bliver en fast udgiftspost i vores stramme budget?

Når så mange studerende er klar til at betale store summer for ekstra undervisning, synes vi, det er fair at konkludere, at Det Juridiske Fakultet ikke gør nok for at klæde sine studerende ordenligt på til eksamen. Det er problematisk, for i mine øjne bør ansvaret for undervisning ligge hos fakultetet og ikke hos ASPIRI.

Ikke fordi der er noget galt med ASPIRIS gode forretning, men fordi repetition bør være en grundlæggende ret for studerende Derfor skal fakultetet erobre de studerende tilbage fra ASPIRI ved at tilbyde et lignende koncept, der lever op til et krav om en ordentlig repetition før eksamen. Fakultetet skal afholde de kurser, som ASPIRI lige nu spinder guld på.

Lykkes det, skaber vi en stor besparelse for de studerende, som kan mærkes i et smalt budget. Lykkes det, skaber vi en mere fair konkurrence, hvor dem uden 500 kroner på lommen også kan få repetition. Lykkes det, er Jura forhåbentlig ikke kendt for at have de mest eksamensstressede studerende på KU.

Det skal lykkes.

LÆS OGSÅ: Svar fra Aspiris administrerende direktør.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste