Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

At være en del af universitetet

KLUMME - Brug muligheden for at stemme engagerede studerende ind, når KU holder valg 24-28. november. Det er opfordringen fra Studenterrådets spidskandidat til bestyrelsen.

Føler du dig som en del af Københavns Universitet? Hvilke fællesskaber bidrager til din identitet som studerende? Hvordan forholder du dig til din egen uddannelse?

Der er mange, der gerne vil definere, hvad formålet med universitetet er, og som studerende har vi både en oplagt grund til at- og en måde, hvorpå vi kan være en del af det daglige arbejde for at skabe bedre uddannelser og studiemiljøer på KU.

Det begynder lige fra vi sætter fod på universitetet, hvor nogle dedikerede medstuderende har sat tid af i foråret og sommeren til at arrangere den bedste velkomst. Det giver os mulighed for at falde godt til i den faglighed, vi skal udforske, og det giver os et socialt udgangspunkt for vores tid som studerende. Det betyder at vi ved, hvem vi kan gå til, når vi er i tvivl.

Det fortsætter, når vi engagerer os og deltager i det studiemiljø, vi indgår i. Måske holder vi et oplæg i en studiegruppe eller møder op med en masse spørgsmål. Vi står i baren til vores fredagscafe eller deltager i en studietur.

I løbet af vores studietid opdager vi også vores fagråd og faglige foreninger. Her kan vi ikke bare forholde os til og diskutere vores faglighed og uddannelse, men også være med til at sætte præg på vores uddannelser. Vi gør det i forvejen gennem vores engagement i livet omkring uddannelserne, og det fortsætter, når vi forholder os til eksamensformer, lokaler, fagudbud og meget mere.

Det er dette engagement og denne glæde over vores fag, det handler om, når der er universitetsvalg på KU fra 24. til 28. november. Det handler om at give det største rygstød til vores medstuderende, når de skal sidde i studienævn, institutråd, akademisk råd og universitetsbestyrelsen og påpege vigtigheden af vores introforløb eller de faglige fordele ved et andet kursusudbud. Påpege hvad pladsmanglen og den sparsomme vejledning gør ved vores læring, og være med til at ændre det.

Hvis ikke vi siger det, bliver det glemt. Hvis ikke vi bidrager med vores oplevelser af uddannelserne, er vi i fare for at miste helheden. Derfor skal vi vælge vores medstuderende til at repræsentere os ved forhandlingsbordet og udvikle uddannelserne på KU i fællesskab med resten af universitetet. Det handler om at give udtryk for det engagement, vi lægger i vores studier og vores fag til daglig.

Det handler om at styrke vores arbejde for sammen at skabe de bedst mulige uddannelser.

Seneste