Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Avantgardister på Amager

Den 5. og 6. november bliver eksperimenterende dage på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK), hvor en ny tradition søsættes: en tværfaglig festival, som i år vender en golden oldie - avantgardebegrebet - som både historie, skandale, kanon, retro og kitsch

Hvad er det revolutionerende ved avantgarden? Hvordan har de oprindelige utopier og mål det? Lever avantgarden overhovedet stadig, og hvis den gør, kan man så finde den på nettet?

Det bliver til tider larmende og uden tvivl uenigt, når forskellige forskere, kunstnere, foredragsholdere og filmmagere giver deres bud på avantgarden anno 2009.

Larm med en lydforsker og lyt til Lars

Festivalen er stablet på benene af studerende ved IKK, Københavns Universitets æstetiske rugekasse, og det er der kommet et meget bredt program ud af.

Du kan møde op til paneldebat og høre en selverklæret død mand diskutere kapitalisme og kreativitet med en række levende, og du kan skype med almindelige mennesker i Pakistan. Du kan tage mobiltelefonen i hånden og optage dit bidrag til et digitalt arkiv for hverdagsobservationer, du kan larme dig frem til et urbant lydlandskab med hjælp fra en lydforsker, eller du kan høre, hvordan Lars Bukdahl lyder live.

Du kan også alt muligt andet, og du kan se programmet i sin fulde længde her.

Detaljer
Tid: 05. november 2009 til 06. november 2009

Sted: Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK)

Hvis du vil tilmelde dig en workshop, så skriv til ikkfestival@live.dk senest den 30. oktober 2009.

Seneste