Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Banebrydende forskning gør op med Fukuyama

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Banebrydende forskning gør op med Fukuyama - Regeringen overvejer at åbne for flere studerende udefra - Økonomer foreslår ny tænketank, der skal faktatjekke valgkampspropaganda.

Banebrydende forskning gør op med Fukuyama

Jacob Gerner Hariri, ph.d.-studerende ved KU, har fået optaget en lead-artikel – ‘The Autocratic Legacy of Early Statehood’ – i tidsskriftet Political Science Review, der af nogle anses for at være det fineste og sværeste politologiske at tidsskrift at komme i, og det mest citerede blandt forskere. Hariris forskningsprojet gør op med Francis Fukuyamas teori om det liberale demokrati og den fri markedsøkonomi. Ifølge Professor i statskundskab ved KU Peter Nedergaard er det et banebrydende resultat. Jyllands-Posten, 9. september, side 11.

Regeringen overvejer at åbne for flere studerende udefra

Nogle af landets borgmestre er ved at presse regeringen til at åbne for flere udenlandske studerende, skriver Information. Hundredvis af europæiske studerende er blevet afvist, efter at Uddannelsesministeriet har strammet kravene til at læse på uddannelserne efter balanceprincippet, så der kun kan optages det samme antal udenlandske studerende, som der er danske studerende, der rejser ud.

Økonomer foreslår ny tænketank, der skal faktatjekke valgkampspropaganda

De økonomiske vismænd ville ikke kommentere de økonomiske påstande, som politikerne fyldte på vælgerne i den seneste valgkamp, og de blev efterfølgende bebrejdet deres fravær i debatten. Nu foreslår førende økonomer en ny tænketank, der skal udrede økonomiske spørgsmål. »Særligt op til valg er der efterspørgsel efter nogle overdommere, når man taler om økonomiske planer,« siger David Dreyer Lassen, professor i økonomi, Københavns Universitet til Berlingske. Finansordfører i SF, Jonas Dahl, mener, at der allerede findes en sådan tænketank, nemlig Det Økonomiske Råd, hvor altså medlemmerne ikke vil blande sig i valgkampe.
Berlingske 10. september, Politiko, side 7 .

Seneste