Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Bedre forhold for studentercaféer, fredagsbarer og andre foreninger

VALGKAMP - Et godt studiemilø er mindst lige så vigtigt som god undervisning, skriver Studenterrådets spidskandidat til KU's bestyrelse.

Et godt studie er mere end engagerede undervisere, auditorier med plads til alle og spændende valgfag. Et godt studie har også plads til de studerende uden for undervisningslokalerne.

Studenterrådet arbejder for, at alle studerende skal have et godt studiemiljø, fordi et godt studiemiljø er mindst lige så vigtigt som god undervisning.

En vigtig del af studiemiljøet er vores studentercaféer og fredagsbarer. Efter en lang dag på studiet eller læsesalen er det fantastisk med en kop friskbrygget kaffe i studievenners lag på den nærmeste studentercafé.

Og når ugen er omme og fredagsbaren slår dørene op til hygge, fest og dans, så kan selv ikke et skidt eksamensresultat, en kedelig forelæser eller et forfejlet forsøg holde det gode humør tilbage.

Og det er lige præcis det, der gør, at vi lige giver den en tand ekstra, at vi ikke giver op på halvvejen, men derimod støtter hinanden og sammen bliver dygtigere. Derfor er studiemiljøet vigtigt.

Studier med et dårligt studiemiljø har oftest det højeste frafald, og det er hverken gavnligt for os studerende, for uddannelsesstedet eller for samfundet.

Derfor kan det også undre, at man giver mindre og mindre plads til studiemiljøet med den igangværende campus- og fortætningsplan. Flere fag har allerede fået eller står til at få lukket deres studentercafé eller fredagsbar. Det holder ikke. Hvis ikke vi studerende har et samlingssted, hvor studiet får rum til at handle om andet end pensum, så holder det op med at være vigtigt.

Så gør en forskel: Stem på dit fagråd og Studenterrådet, hvis du også vil have et studie med liv uden for undervisningslokalerne.

Seneste