Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bente Klarlund får alvorlig kritik af UVVU

ØVRIGE MEDIER - Bente Klarlund får alvorlig kritik for sin forskning - Dyrt for studerende at glemme at melde sig ind i A-kassen - Henrik Dahl: Studerende læser og skriver for dårligt - »Modernisér optaget til de videregående uddannelser« - Akut hjælp til de nye boligløse studerende i Aarhus - Sådan dækker din forsikring ved identitetstyveri.

Bente Klarlund får alvorlig kritik for sin forskning

UVVU (Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed) skriver i et udkast til en afgørelse mod Bente Klarlund Pedersen, der er professor ved Københavns Universitet (KU) og læge på Rigshospitalet, at hun har begået »alvorlige brud på god videnskabelig praksis«. Det er sket i forbindelse med offentliggørelse af otte artikler i internationale videnskabelige artikler, skriver Jyllands-Posten (kræver login). UVVU’s syv medlemmer er enige i, at Bente Klarlund Pedersen som ledende seniorforfatter på artiklerne, som hun skrev sammen med andre, herunder Milena Penkowa, havde et særligt, overordnet ansvar for det samlede indhold i artiklerne, og at hun har handlet ‘groft uagtsomt’.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 6, fredag 28. juni 2013.

Dyrt for studerende at glemme at melde sig ind i A-kassen

Hvis ikke den studerende melder sig ind i en A-kasse senest 14 dage inden afsluttet studie, så mister den studerende retten til dagpenge på dimittendsatsen, der i øjeblikket ligger på 14.235 kroner om måneden. Desværre er der en del studerende, der glemmer at lette på fest-ventilen og få meldt sig til hos A-kassen, efter eksamensbeviset er kommet i hus, skriver Avisen.dk.

Henrik Dahl: Studerende læser og skriver for dårligt

Henrik Dahl, sociolog og fungerende censor ved de højere læreanstalter, siger til Berlingske om de studerende, at de skriver ‘hjælpeløst’ og ikke magter at læse originalkilderne; kun lærebogsgengivelserne på dansk. Han bakkes op af censorkollega Hans Hauge fra Aarhus Universitet, der finder læse- og skriveniveauet blandt danske universitetsstuderende ‘forstemmende’.

»Modernisér optaget til de videregående uddannelser«

Det nuværende system der håndterer studenteroptaget er ikke lavet til at tilgodese, at de unge samtidig med studiestarten skal træffe vanskelige beslutninger om både bolig og beskæftigelse. Systemet har modstået forandring i årtier og imødekommer ikke de unges ønsker. Det bør gøres bedre, argumenterer Keld Laursen, direktør for Skanderborg-Odder center for uddannelse, for i et indlæg i Politiken. Han mener, at det er tid til at modernisere systemet.

Akut hjælp til de nye boligløse studerende i Aarhus

Aarhus Kommune vil nu forsøge at løse det årligt tilbagevendende boligproblem for de nystartede studerende ved at tilbyde dem 200 akutte boligtilbud i år. Kommunen vil give tilbuddet til de studerende i lokaler i ‘en kommunal ejendom i centrum af Aarhus’. Nærmere kan kommunen ikke komme en beskrivelse af projektet, fordi de formelle godkendelser endnu ikke er på plads, skriver Jyllands-Posten.

Sådan dækker din forsikring ved identitetstyveri

Det er tilsyneladende så let at få fat på CPR-numre, at identitetstyverier vokser i antal, og det bliver et større og større problem. Det konkluderer en ny rapport »Kriminalitet i en digitaliseret verden«, som Københavns Universitet netop har offentliggjort, skriver Jyske Vestkysten. Antallet af identitetstyverier er steget fra 48.000 i 2009 til 73.000 i 2013. Første halvdel af KU’s rapport kan hentes via et link på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside.

anfj@adm.ku.dk

Seneste