Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bestyrelsen under stigende arbejdspres

Fusion og ny strategiplan gav ekstra arbejde til bestyrelsen på KU i 2006. Alligevel ligger formandens honorar på godt 200.000 kroner årligt og de menige medlemmers på godt 70.000 kroner fast

2006 var et yderst travlt år for bestyrelsen på Københavns Universitet (KU). Specielt fusionen med Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) og Danmarks Farmaceutiske Universitet (DFU) gav masser af mødeaktivitet og bunker af papirer at grave sig igennem. »Tidsforbruget har klart oversteget den oprindelige forudsætning for mit eget vedkommende, og det samme har flere bestyrelsesmedlemmer givet udtryk for. Der har ikke været mange dage hvor jeg ikke har beskæftiget mig med KU-sager,« siger formanden Bodil Nyboe Andersen. Trods den øgede arbejdsmængde ligger honoraret, der er væsentligt under hvad medlemmerne i det private erhvervsliv får, fast.

Ingrid Kryhlmand, der er medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, bekræfter at der har været meget travlt.
»Møderne har været dobbelt så lange, jeg har været kaldt ud mange gange for at redegøre for bestyrelsens beslutninger, og der har været betydelige dynger af materiale at sætte sig ind i. Jeg betragter mit honorar på cirka 70.000 kroner som et lille plaster på såret for de mange aftener jeg er kommet sent hjem til familien,« siger Ingrid Kryhlmand.

Det handler om prestige
Ifølge professor og ledelsesekspert Steen H. Thomsen fra Copenhagen Business School er honoraret af begrænset betydning for de eksterne medlemmer af en bestyrelse som på KU.
»En lille virksomhed på Fyn giver jo det samme, så Bodil Nyboe Andersen kunne uden tvivl finde poster med en højere indtjening. Det handler om prestige, men honoraret skal alligevel have en sådan størrelse at de føler at deres indsats bliver påskønnet. Ellers er der desværre tendens til at nogen kører på frihjul,« siger han. Direktør og bestyrelsesmedlem for KU Henrik Topsøe er også blevet overrasket over arbejdsmængden og hvor komplicerede sagerne har været. Honoraret er uden betydning for at han gik ind i arbejdet og om han har lyst til at fortsætte. »Det skal selvfølgelig stå mål med arbejdsindsatsen for at tiltrække gode medlemmer, men KU er en vigtig arbejdsplads for hele samfundet, så prestigen betyder en del,« siger han.

Seneste