Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bestyrelsesformænd: Ytringsfriheden ikke i fare på universiteterne

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Bestyrelsesformænd: Ytringsfriheden ikke i fare på universiteterne - Æterisk olie fra rosmarin er den ny hjernedoping - Danske universiteter sælger dårligt i udlandet.

Bestyrelsesformænd: Ytringsfriheden ikke i fare på universiteterne

Aarhus Universitets bestyrelsesformand, Michael Christiansen, får ikke lov til at tørre sine ansattes og studerendes beskyldninger om manglende ytringsfrihed af på universiteterne generelt. Det mener bestyrelsesformænd på landets øvrige universiteter nemlig, at han prøver. Bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen for Københavns Universitet (KU) kan dog godt genkende debatten fra egne rækker, skriver Information. ForskerForum har også fat i historien, og konkluderer: Uni-formænd afviser selvkritik.

Æterisk olie fra rosmarin er den ny hjernedoping

Glem alt om kunstig hjernedoping udviklet af internationale medicinalgiganter. En særlig æterisk olie, der findes i rosmarin, kan forbedre hastigheden og præcisionen af din tænkning, viser opsigtsvækkende ny forskning. Det skriver Videnskab.dk.

Danske universiteter sælger dårligt i udlandet

Danske universiteter har svært ved at klare sig i den internationale konkurrence. Ingen danske universiteter er med i top 100 på 2012 World Reputation Raking. Ifølge John Andersen, chef for KU’s Internationale Kontor, er det ellers ikke umuligt for universiteter selv fra meget små lande at gøre sig gældende. Sverige har således tre universiteter med i top 100, Holland fem, Belgien et og Israel to. Det skriver Politiken, side 7, onsdag 14. marts 2012.

Seneste