Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Blog lærer dig at komme på Harvard

ELITE - På bloggen ivysen.dk kan du finde praktiske råd om, hvordan du kommer ind på klodens mest fancy universiteter og suge af andres erfaringer.

Hvis man gerne vil være rig og bestemme og blive taget alvorligt, er det en god idé at erhverve sig en akademisk grad fra et af verdens bedste og fineste universiteter.

Folkene bag bloggen ivysen indsamler og deler erfaringer, kvit og frit, om, hvordan det bedst lader sig gøre. De skriver:

»Mange tror at eliteuniversiteter i udlandet er lukket land for danske studerende, men det er det langt fra. Læser du videre i Ivysen, vil du hurtigt opdage at med god forberedelse, information og beslutsomhed, kan du være en af de danskere som når igennem det voksende nåleøje til universiteter som Yale, NYU og Cambridge.«

BESØG: Ivysen.dk

Gode, irriterende råd

Ivysen rådgiver om betydningen af gode karakterer og sproglige certifikater, som det kan være nødvendigt at erhverve sig. Men den egentlige attraktion er en række interview med studerende, som allerede har fået hjernen inden for på de eftertragtede insitutioner.

De fortæller blandt andet om, hvordan de fik skrabet de nødvendige penge sammen. Overraskende nok er det ikke nødvendigvis ruinerende dyrt at gå på topuniversitet.

Sitet er derudover krydret med fornuftige, lettere irriterende, krævende betragtninger som denne: »Folk, der har opnået et gennemsnit på 11,5 ved at boge den i tre år for nedrullede gardiner interesserer ikke Harvard,« eller denne (om at komme ind på Yale): »Firkantet sagt, skal man prøve at sandsynliggøre at man kan gøre en af to ting engang i fremtiden; 1) Tjene mange penge, så man kan give penge tilbage til universitetet eller 2) gøre en forskel, blive en autoritet eller blive kendt indenfor et felt så det kan smitte af på skolen.«

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste