Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Blokaden fortsætter på Sociologi

KONFLIKT - Ledelsen har ikke besvaret de studerendes invitation til dialog, så derfor har de studerende igen fredag aflyst undervisningen på deres institut.

I går valgte en gruppe sociologistuderende at blokere Sociologisk Institut og aflyse undervisningen i protest over den manglende medinddragelse, de oplever fra institutledelsens side.

Aktionen handler om besparelser på 84.000 kroner, der betyder nedlæggelse af to øvelseshold og mindre forberedelsestid til studenterunderviserne på de resterende øvelseshold. De studerende mener, at dette vil medføre store forringelser af deres undervisning.

LÆS: Sociologistuderende blokerer instituttet

I første omgang var blokaden varslet indtil torsdag klokken 13.00, mens de studerende dagen igennem prøvede at komme i kontakt med ledelsen på Sociologisk Institut. Det lykkedes ikke:

»Vi var i går rigtig mange studerende, der var samlet for at vise, at vi tager afstand til nedskæringerne på vores undervisning. Jeg oplevede, at rigtig mange af de studerende følte sig enormt frustrerede, ikke bare over nedskæringernes indhold, men også over det faktum, at ledelsen har vist sig ligeglade med at gå i dialog med os,« siger Frederik Back, de studerendes talsmand.

Institutdag aflyst

Fredag morgen klokken 7.00 mødtes 100 sociologistuderende for at fortsætte blokaden.

»Ledelsen viste i går ingen interesse i at mødes med os, og vi besluttede derfor på et stormøde, at vi ville fortsætte blokaden af vores institut i dag. Det er langt fra en optimal situation. Vi føler ikke, at vi har andet valg,« siger Frederik Bach

Fredag den 25. oktober var der ellers arrangeret institutdag på Sociologi, der er et socialt arrangement for studerende og ansatte. Institutdagen blev aflyst torsdag på grund af konflikten. I dag foreslår de studerende så, at instituttets ledelse og ansatte i stedet møder op til en dialog om besparelserne.

»Vi beklager selvfølgelig meget aflysningen og håber derfor at ledelsen og alle de ansatte på Sociologisk Institut, vil tage imod vores invitation. På denne måde kan vi forhåbentligt få startet en konstruktiv dialog omkring nedskæringerne på vores undervisning,« siger Frederik Back.

Opdatering fredag kl. 12:40: De studerende oplyser, at der er kommet et møde i stand mellem institutledelse, undervisere og studerende kl. 13.00.

LÆS: Institutledelsens reaktion på studenterblokaden her

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste