Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bøgerne er dyrest på Jura

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Bøgerne er dyrest på Jura - Tim Knudsen om »længslen efter den stærke mand« - Jordens ørkener bliver tilsyneladende grønnere - Higgspartiklen ved at løbe tør for skjulesteder.

Bøgerne er dyrest på Jura

Jurastuderende bruger i gennemsnit hver måned 567 kroner af SU´en til studiematerialer. Dermed er jurastudiet det dyreste, endnu dyrere end medicin og statskundskab, skriver Metrostudie.dk. Idræt og Datalogi er tilgengæld de billigste studier, opgjort på forbrug af studiematerialer.

Tim Knudsen om »længslen efter den stærke mand«

Nylige undersøgelser i Danmark og Sverige viser, at forbløffende mange svarer ja til spørgsmålet, om de vil have en stærk mand til at regere sig. Tim Knudsen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, skriver i Kristeligt-Dagblad, Nye generationer bør kende til Europas historie, at selv om demokrati er ufuldkomment, så styres et samfunds udvikling nok alligevel bedst gennem dialog mellem mange forskellige parter.
Kristeligt-Dagblad,1. sektion, side 2, tirsdag 23. august.

Jordens ørkener bliver tilsyneladende grønnere

Lektor og ph.d. Rasmus Fensholt fra Institut for Geografi og Geologi ved Københavns Universitet står bag et forskningsprojektet med det overraskende resultat, De sidste 30 år er jordens tørre områder blevet grønnere. Han er netop blevet støttet med 8,6 millioner kroner. Dog er han forsigtig med at drage skarpe konklusioner.
metroXpress København, side 23, tirsdag 23. august 2011.

Higgspartiklen er ved at løbe tør for skjulesteder

Inden for tolv måneder ved fysikerne ved Cern i Schweiz, de fysikere der arbejder med verdens største partikelaccelerator LHC, med garanti, om Higgspartiklen – »partiklen der kan forklare alting« – eksisterer eller ej, skriver Ingeniøren.dk. Fysikerne kan være meget tæt på at have nok data til et kunne meddele en observation, men ikke nok data til en egentlig opdagelse.

Seneste