Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Bør rektor gå?

STRØMPIL - En undersøgelse i Berlingske Tidende viste, at halvdelen af KU's forskere har mistet tilliden til rektor. Men hvad mener universitetets andre ansatte og de studerende? Vi gentager undersøgelsen og giver dig chancen for at deltage nedenfor.

Halvdelen af Københavns Universitets forskere har ikke tillid til rektor Ralf Hemmingsen efter Penkowa-sagen, lød resultatet af en undersøgelse, som Berlingske Research publicerede 23. juni. Avisen havde skrevet til 5.500 KU-forskere og modtaget 1.049 svar.

KU’s bestyrelse har muligvis også skullet synke to gange for at sluge avisens lagkagediagrammer, for undersøgelsen viste også, at hele 40 procent af de adspurgte forskere ikke har tillid til bestyrelsen for landets største og ældste universitet.

Hvad mener du?

De opsigtsvækkende tal omfattede imidlertid ikke det teknisk-administrative personale og den største gruppe på KU, de studerende. At dømme efter udtalelser fra Studenterrådets formand, Ea Busch-Petersen, til Ritzau er de ikke så kritisk indstillede som forskerne, men Studenterrådet har i sagens natur ikke mulighed for at svare på vegne af over 30.000 mennesker.

Vi vil gerne kende de studerendes og ansattes mening, og gentager derfor Berlingskes spørgsmål i et ultrakort survey, som vi også udsender i vores dansksprogede nyhedsbrev, der i juni 2011 har 10.200 tilmeldte modtagere.

Vi håber, at du vil tage dig tid til at besvare spørgsmålene ved at klikke her. Selve besvarelsen tager få sekunder. Forskere opfordres også til at svare, så vi kan efterprøve Berlingskes resultater.

Undersøgelsen er slut. Det er ikke længere muligt at stemme.

Opdatering 1. juli: Redaktionen har efter at have rådført sig med flere eksperter i statistiske undersøgelser besluttet ikke at behandle resultatet af læserafstemningen journalistisk. Årsagen er, at respondenterne er for få til, at man med rimelig sikkerhed kan drage konklusioner ud fra svarene.

– Richard Bisgaard, ansvarshavende redaktør

rjb@adm.ku.dk

Seneste