Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Boligkaos: Campingpladser fyldes med studerende

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Boligkaos: Campingpladser fyldes med studerende - Udenlandske studerende flygter i boligdesperation - Udenlandske studerende slår hul i statskassen - Penkowa-sagen set fra kommunikationschefens stol - KU-forskere med til at påvise sammenhæng mellem antistof og leddegigt - Kun for FA-ansatte: Kom til spacebar fredag!

Boligkaos: Campingpladser fyldes med studerende

Desperate studerende indlogerer sig på alternative adresser til studiestart, skriver Politiken. Vandrehjem med sovesale og campingpladser er i høj kurs for boligsøgende studerende, der ikke kan finde en egnet studiebolig, og som bruger løs af opsparingen for at få et sted at sove for 135 kroner per nat (4.050 kroner om måneden), uden at få noget privatliv af den grund, mens afslag på afslag fra udlejere hober sig op.

Udenlandske studerende flygter i boligdesperation

På Danhostel i Bellahøj fortæller leder Angela Wiedemann til Politiken, at en udenlandsk studerende fra Mexico var kommet ind på sit drømmestudie i København, men efter at have boet på Danhostel i nogle uger, blev han så desperat over sin (dårlige) boligsituation, at han endte med rejse hjem igen. Formanden for Studenterrådet på Københavns Universitet (KU) håber, at boligkaoset kan få Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til at sætte sig sammen med boligministeren og undervisningsministeren og lægge en plan for etablering af nye studieboliger.

Udenlandske studerende slår hul i statskassen

De seneste ti år er antallet af europæiske unge, som begynder på en hel uddannelse i Danmark, vokset med 153 procent, og nu er det ved at udvikle sig til en dyr forretning for statskassen, skriver Berlingske. Danske unge studerer nemlig ikke i samme grad i udlandet. Både KU, DTU, erhvervsakademier og professionshøjskoler er stærkt utilfredse med, at Styrelsen for Universiteter og Internationalisering nu har bedt dem om at begrænse antallet af gratis udenlandske studerende, og om at få flere danskere sendt på udvekslingsophold. Flere af dem kalder opgaven umulig. Berlingske, side 6, fredag 7. september 2012.

Penkowa-sagen set fra kommunikationschefens stol

Fagbladet Journalisten bringer en lang artikel, om hvordan rektors spindoktor på KU, vicedirektør for kommunikation Jasper Steen Winkel, oplevede Penkowa-sagen og arbejdede for at få universitetets ry helskindet gennem en mediestorm. Vi får om også historien om, hvordan Weekendavisens journalist og Penkowa-afslører henvendte sig til KU, da han stod foran sit gennembrud i opklaringen af sagen, og dermed gav KU’s ledelse mulighed for at handle offensivt og forsøge at tage kontrol over sagens videre forløb.

KU-forskere med til at påvise sammenhæng mellem antistof og leddegigt

Ved hjælp af blod fra næsten 10.000 danskere i alderen fra 20 til 100 år, der er fulgt gennem 28 år, har forskere fra KU i samarbejde med Herlev Hospital afsløret en markant sammenhæng mellem værdien af et særligt antistof – rheumatoid – i blodet og risikoen for at udvikle leddegigt. Risikoen er op til 26 gange højere, hvis indholdet af rheumatoid er forhøjet, skriver nyheder.ku.dk

Kun for FA-ansatte: Kom til FA-spacebar!

Kommunikationsafdelingen i KU’s fællesadministration (FA) er vært for FA-fredagsbaren fredag 7. september 2012 i Fangekælderen. Kom og vær med, opfordrer de. Til fredagsbaren er rummet valgt som tema, fordi rumsonden Curiosity landede på Mars den 6. august, og fordi Neil Amstrong – det første menneske på Månen – døde den 25. august. (Arrangementet er forbeholdt FA-ansatte).

Seneste